Νέα

Εσπερινός στην κορυφή της Άνδρου


Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, 8 Μαρτίου,  στην δεύτερη ψηλότερη κορυφή της ‘Ανδρου, στους ‘Αγιους  Σαράντα (994 μ.) , ΄όπου   και το ομώνυμο  παρεκκλήσιο , τελέστηκε  στο εξωτερικό του, εσπερινός  μετ’ αρτοκλασίας στην μνήμη των Τεσσαράκοντα  εν Σεβαστεία  Μαρτυρησάντων, παρουσία πλήθους πιστών από τα γύρω χωριά  κι απ’ όλη την ‘Ανδρο. 

Τον εσπερινό τέλεσαν οι   Παναχραντινοί μοναχοί  και  ο ιεροδιάκονος Ελ. Φραδέλος μετά από πρόσκληση του ιερέα της ‘Αρνης  Ιωάννου Πολίτη με την συμμετοχή των ιεροψαλτών Απ.Μαρκόπουλου και Κωνσταντίνου Στρατή.
Ο ιερέας  Ιωάννης  Πολίτης,προσκάλεσε τους πιστούς  στα θυρανοίξια του παρεκκλησίου  τα οποία προέβλεψε  να γίνουν  κατά το θέρος  με την παράκλησή του , για βελτίωση του οδικού δικτύου πρόσβασης  στην  περιοχή και στο   Πανωχώρι της ‘Αρνης , την οποία απηύθηνε προς  την πολιτευτή κ. Αικατερίνη Μονογυιού η οποία  παρέστη στον εσπερινό. 
Στην  περιοχή όπου το παρεκκλήσιο  των Αγίων  Σαράντα και της Αναλήψεως καθώς και αρχαία φρυκτωρία , γίνονται εκτεταμένες εργασίες  αποκατάστασης και συντήρησης του χώρου του μνημείου από την  Εφορία Αρχαιοτήτων. 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΑΝΘΟΣ
Ευχαριστούμε πολύ τον πάτερ Ιωάννη Πολίτη για την πρόσκληση να παρευρεθούμε στους Άγιους Σαράντα.

1 Comment

  • Και του χρόνου πάντα τέτοια είναι ωραία να βλέπεις Τα παράκλησια Σαν Των αγίων Σαράντη να του Γίνεται μια ανακαίνιση Μετά από τόσα χρόνια που μικρά εμείς το βλέπαμε και νόμιζαμε πως ήταν Μαντρί Συγχαρητήρια θζny

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio