Νέα

Γύρισαν συντηρημένες οι εικόνες του δωδεκάορτου του Αγ. Νικολάου Μεσαριάς Άνδρου.Τον περασμένο Οκτώβριο του 2017 το Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων του Υπουργείου Πολιτισμού, ολοκλήρωσε τις εργασίες αποκάλυψης και συντήρησης του τοιχογραφικού διακόσμου του Ι.Ν. Αγ. Ταξιάρχη Μεσαριάς, ο οποίος χρονολογείται στον 11ο αιώνα.

Τον ίδιο μήνα, σε συνδυασμό με την αποχώρηση του συνεργείου των συντηρητών αρχαιοτήτων και έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του Προϊσταμένου του Τμήματος κ. Γιάννη Σταϊκόπουλου, αποφασίστηκε η μεταφορά των εικόνων του δωδεκάορτου στο Εργαστήριο Συντήρησης των Αθηνών προκειμένου να συντηρηθούν αλλά και να επανεμφανισθούν οι ζωγραφικές απεικονίσεις. Η κατάστασή τους απαιτούσε ειδικές εργασίες καθώς η ζωγραφική από την φθορά του χρόνου δεν ήταν ιδιαίτερα ορατή.
Την Παρασκευή 2 Μαρτίου οι εικόνες, συντηρημένες πλέον, επεστράφησαν και επανατοποθετήθηκαν από τον κ. Γιάννη Σταϊκόπουλο στο τέμπλο του Αγ. Νικολάου. Η εργασίες συντήρησης στο εργαστήριο πραγματοποιήθηκαν υπό την επίβλεψη του κ. Νικολάου Βίττη και ολοκληρώθηκαν από τους κ.κ. Αφροδίτη Ψούχλου, Παυλίνα Τσίκνα, Θεοδώρα Κουγιούφα, Γεωργία Μακρυγένη, και Ηλία Αναστασάκη. Το αποτέλεσμα της εργασίας όλων των συμμετεχόντων είναι εμφανώς εξαιρετική και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια από το κοινό της Άνδρου μας.


Ελπίζουμε  στην συνέχιση και άλλων όμοιων ενεργειών από το Τμήμα Συντήρησης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, προκειμένου να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο η πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio