Νέα

Παραμονή Θεοσκεπάστου 2018


Η παραμονή της μεγάλης γιορτής της Χώρας Άνδρου είχε φούριες, αλλά η μεγάλη ήταν στη Πλατεία Γηροκομείου όπου το ύψος της εξέδρας των επισήμων κρίθηκε  πολύ μεγάλο και έπρεπε να χαμηλώσει στους 30 πόντους.

μέχρι το απόγευμα ο μάστορας τα κατάφερε

όλα κύλησαν ομαλά ήρεμα  και έρημα

Ες αύριον τα σπουδαία….

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : ΦΩΤΟ ΑΝΔΡΟΣ & VANGLOUK


2 Σχόλια

  • Χρόνια Πολλά και του χρόνου σ’ όλους τους Ανδριώτες και Ανδριώτισες . Κοιτάξω την φωτο στην πλατεία του Καϊρη και με θλίβει αβάσταχτα το θέαμα χωρίς τον Πλάτανο… Ηταν το σημείο συνάντησης χρόνια και χρόνια για όλους μας ένα ουζάκι ένας καφές κάτω από την δροσιά της φυλλωσιάς του ήταν απολαυστικό τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού. Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει σκέψη από τους άρχοντες του νησιού η αντικατάσταση του με ένα άλλο δένδρο ?? ή σκέφτονται να αφήσουν το κουφάρι ως αναμνηστικό ? Θέλω να πιστεύω ότι οι παράγοντες ή ίσως κάποιοι που μπορούν και αγαπούν την πατρίδα να φροντίσουν για την αντικατάσταση του πλατάνου να ομορφύνει η πλατεία και το σημείο αναφοράς την χώρας να συνεχίσει να είναι και πάλι κυριολεκτικά … θα βρεθούμε στον Πλάτανο να πούμε και πάλι
    Σας ευχαριστώ
    Α. Πετροχείλου

  • Τί έχω παθει και δεν μπορώ να συγκρατήσω τα δάκρυα μου ;
    Βαθιά μου βέβαια ξέρω το γιατί – ακόμη μια φορά δεν τα κατάφερα να βρεθώ στην αγαπημένη μυ πατρίδα αυτές τις άγιες έστω και λίγο μελαγχολικές ημέρες !! Κοιτάζω και τον γέρο-πλάτανο “πετσοκομένο” να στέκει μόνο με τον γέρικο κορμό του και νιώθω το αίμα μέσα μου να παγώνει, καθώς φέρνω στην μνήμη τις απίστευτες προσωπικές και παρεϊστικές στιγμές που έχω ζήσει κάτω απο τα φυλωμένα ή όχι κλαδιά του – χειμώνα και καλοκαίρι – και η μελαγχολική μου διάθεση μεγαλώνει παράλληλα με την Κατάνυξη που νιώθω αντικρύζοντας την εικόνα της Παναγίας, τον ιδιαίτερα αγαπητό και σεβάσμιο παπα-Γιαννη και τον πραγματικά εμβληματικό νεωκόρο Γιωργο, το μανουάλι με τα αναρίθνητα κεριά να φωτίζει και ζεσταίνει την άχνα του γυναικείου προσώπου ……………. όλα μαζί μια εικόνα Ευλογημένης συνύπαρξης Θεού και ανθρώπων που για εμένα παραμένει ανεπανάληπτη και χαραγμένη στον Νού !!!

Αφήστε ένα σχόλιο