Νέα

Στις 12 Απριλίου 2018, η απόφαση του ΠΕ.Σ.Π.Α. για τον Χ.Υ.Τ.Υ. ΆνδρουΣτις 12 Απριλίου, σε κλειστή συνεδρίαση, θα αποφασίσει τελικά το Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου για τον ΧΥΤΥ Άνδρου.
Η διαδικασία συζήτησης, κατάθεσης υπομνημάτων και ακρόασης όσων ζήτησαν να παραβρεθούν ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Πέμπτης, 29 Μαρτίου, αλλά απόφαση δεν πάρθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας, καθώς νωρίτερα ένα μέλος του ΠΕΣΠΑ είχε αναχωρήσει για Ρόδο.
Στη συζήτηση ο Δήμος Άνδρου εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο, Θεοδόση Σουσούδη, τους αντιδημάρχους Δημήτρη Λάσκαρη και Ιάκωβο Σκόρδο, την Τεχνική υπηρεσία με τους κ.κ. Γκλάρα και Πανταζή, τον μελετητή του έργου, καθώς και τους καθηγητές Πανεπιστημίου κ.κ. Ανδρεόπουλο (χημικός μηχανικός, καθηγητής του Πολυτεχνείου και πρώην Γραμματέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) και Παυλίδη (γεωλόγος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου). Παρέμβαση έκανε και ο Έπαρχος Άνδρου κ. Δημήτρης Λοτσάρης.
Τις απόψεις τους κατά της αδειοδότησης ανέπτυξαν οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι του Δήμου Άνδρου κ.κ. Ανδρέας Βόσσος, Μαρία Μαμάη και Άννα Βολίκα, η Μονή Αγίας δια πληρεξούσιου δικηγόρου, καθώς και κάτοικοι από τα χωριά Άγιος Πέτρος και Γίδες, επίσης δια των δικηγόρων τους. Τέλος, παρέμβαση έγινε από τους Συλλόγους Πιτροφού – Ζαγανιάρι που υπενθύμισαν τις δικαστικές αποφάσεις για το κλείσιμο της χωματερής στη Σταυροπέδα.

Από εφημερίδα “Ανδριακή”

 

Αφήστε ένα σχόλιο