Νέα

Ανακοίνωση Δήμου Άνδρου προς τους κατοίκους Κορθίου για την ορθή χρήση του νερού


Εξαιτίας της παρατεταμένης ανομβρίας στο νησί μας, η Δημοτική Ενότητα Κορθίου γνωστοποιεί ότι το νερό στην περιοχή έχει μειωθεί σημαντικά. Δεδομένου ότι το νερό αποτελεί το πολυτιμότερο αγαθό, παρακαλούμε να γίνεται ορθή χρήση του και να περιοριστεί η σπατάλη του.
Συγκεκριμένα, ζητούμε να δίδεται αυστηρή προτεραιότητα στη χρήση του νερού. Λόγω της δεδομένης λειψυδρίας έπονται οι ανάγκες για άλλες χρήσεις του, όπως σε αγροτικές εργασίες, στο πότισμα κήπων και λουλουδιών, στο πλύσιμο αυλών κ.λπ., από το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης.
Θα θέλαμε, επίσης, να ενημερώσουμε ότι στο δίκτυο ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Κορθίου έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.
Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!
Από το γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου Άνδρου

7 Σχόλια

 • Το ίδιο πρόβλημα ισχύει σε όλη την ‘Ανδρο και πρέπει να λάβουμε άμεσα μέτρα. ‘Ηδη οι πρώτες πηγές άρχισαν να
  στερεύουν , αφού ο “χειμώνας” ήταν ιδιαίτερα άνομβρος .

 • ΓΙ’ΑΥΤΟ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΧΥΤΥ ΣΤΗΝ ΠΛΟΥΣΚΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΥΔΡΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΙΟΥ, ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΕΤΕΙΝΗ ΑΝΟΜΒΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ, ΜΕΤΡΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΓΜΕ ΑΡΧΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΝΑ…. ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΖΟΥΝ. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΣΑΣ ΕΡΓΟ – ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΤΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΟΡΘΙΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΡΙΤΣΙΟ ΣΑΣ.

 • Oυαι ημίν ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ. Από την μια το Γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου μιλάει για λειψυδρία και από την άλλη ο Δήμος εμμένει να ζητάει χωροθέτηση χυτυ στην θέση Πλούσκα πάνω στα νερά της βόρειας Άνδρου. Επικοινωνείστε πρωτα μεταξύ σας κύριοι και αφήστε τα δελτία τύπου ….

 • Ειμαι επαγγελματίας με ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και δωματια.
  Η προβολη της επιχείρησης μου ειδικά στο Airbnb (που παίρνει μεγαλύτερη βαθμολογία) βασίζετε στη νεόχτιστη πισίνα μας.
  Τι να κανω? Να τη γεμίσω ή όχι (δεδομένου ότι θα θέλει συμπλήρωμα κατά τη διάρκεια της αναμενωμενα καυτής σεζόν)

   • Μα αυτό δε μου λύνει το πρόβλημα που έχω με τη προώθηση της επιχείρησης στο Airbnb! Να κάνω λέτε μία γεώτρηση? Λέτε να επηρεάσει το πηγάδι του γείτονα που είναι αγρότης?

 • Έκκληση προς τους φιλόζωους της Άνδρου: Ο υδροβιότοπος στην παραλία Μύλου έχει στερέψει καθώς το ποτάμι δεν κατεβάζει καθόλου νερό. Δεν θυμάμαι να έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο με τον υδροβιότοπο εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Υπάρχουν αρκετά πτηνά (χήνες – κύκνοι) που σε αναζήτηση τροφής και νερού μετακινούνται εκτός της περιοχής τους. Αρκετά συχνά πέρα από την παραλία Μύλου μεταβαίνουν στο γεφύρι στο Ρωγιανό ποταμό για να ξεδιψάσουν απ’το λιγοστό νερό που κατεβαίνει ακόμη από κει. Παρακαλώ πολύ όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει να επιληφθεί, ενδεχομένως με μεταφορά τους στο βιότοπο στο παραπόρτι.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio