Νέα

Απονεμήθηκαν οι υποτροφίες του Ιδρύματος Γεωργίου και Ειρήνης Πούμπουρα


Η απονομή των τίτλων των υποτροφιών του Ιδρύματος Γεωργίου και Ειρήνης Πούμπουρα για το εκπαιδευτικό έτος 2017-2018 πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018, στο Δημαρχιακό Κατάστημα Άνδρου.
Παρουσία του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος και Δημάρχου Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη και της Γραμματέως του Δ.Σ. κας. Μόσχας Βροντίση απονεμήθηκαν στους εξής δικαιούχους: Φιλία Μοσχόβη, Μιχαέλα Μάνεση και Σοφία Σκόρδου, υποτροφίες για βασικές σπουδές, 2.400 ευρώ έκαστη, Δημήτρη Ζαγοραίο και Ιωάννα Χαζάπη, υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στην ημεδαπή και αλλοδαπή, αντίστοιχα, 2.400 ευρώ έκαστος. Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης, οι υπότροφοι, οι γονείς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Άνδρου.
Το Ίδρυμα Γεωργίου και Ειρήνης Πούμπουρα είχε προκηρύξει διαγωνισμό χορήγησης υποτροφιών εκπαιδευτικού έτους 2017-2018, σύμφωνα με τη συστατική Πράξη του Ιδρύματος (άρθρο 2 παρ.4) και την επιθυμία της διαθέτιδος σε αναλογία δύο (2) ενισχυόμενα άτομα για τον Δήμο Άνδρου προς ένα (1) ενισχυόμενο άτομο για τον Δήμο Κορθίου.
Ο διαγωνισμός αφορά υποτροφίες για βασικές σπουδές σε πρωτοετείς φοιτητές ή σε φοιτητές, οι οποίοι φοιτούν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ΑΕΙ ή ΤΕΙ της ημεδαπής ή αλλοδαπής, που κατάγονται και κατοικούν μόνιμα στη Δ.Ε. Άνδρου ή στη Δ.Ε. Κορθίου. Παράλληλα, περιλαμβάνει και υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε πτυχιούχους Ανώτατης Εκπαίδευσης ΑΕΙ ή ΤΕΙ της ημεδαπής ή αλλοδαπής, που κατάγονται και κατοικούν μόνιμα στη Δ.Ε. Άνδρου ή τη Δ.Ε. Κορθίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κληροδότημα Γεωργίου και Ειρήνης Πούμπουρα δραστηριοποιείται προσπαθώντας να τονώσει, να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει τους νέους και τις νέες στο τομέα της εκπαίδευσης και της οικογενειακής εστίας.

2 Σχόλια

  • Παρακαλω αν εχετε την καλωσυνη Το Ιδρυμα Γεωργιου και Ειρήνης Πουμπουρα ΠΟΤΕ και με πια
    ΜΕΣΑ εκανε την προκηρυξη διαγωνισμου χορηγησης υποτροφιων ετους 2017-2018 ;;;;;;
    Ευχαρηστω Λεωνιδας Στρατης Επισκοπειον Κορθιου

Αφήστε ένα σχόλιο