Νέα

Συνάντηση του Δημάρχου Άνδρου με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη


 

Με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018, ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης. Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ανδρών, βρέθηκε το θέμα της συνεργασίας των Δήμων με το Υπουργείο Εσωτερικών (ΥΠ.ΕΣ) μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως είναι τα δύο προγράμματα «ΦιλόΔημος». Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Άνδρου εντάχθηκε πρόσφατα στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ».
Το κλίμα στη συνάντηση ήταν θετικό, με τον κ. Σουσούδη να ευχαριστεί τον κ. Σκουρλέτη για την ανταπόκρισή του στην πραγματοποίηση σημαντικών έργων για την Άνδρο. «Η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “ΦιλόΔημος ΙΙ” για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου αποτελεί για το νησί μας ένα πολύ σημαντικό έργο, για το οποίο προσπαθήσαμε και το οποίο το διεκδικήσαμε από την πρώτη ημέρα της θητείας μας», τόνισε ο Δήμαρχος Άνδρου σχετικά με τη χρηματοδότηση του μεγάλου αυτού έργου μέσω του Π.Δ.Ε., από κρατικούς πόρους του ΥΠ.ΕΣ.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν το θέμα της ένταξης σημαντικών έργων για τον Δήμο Άνδρου στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ». Οι μελέτες που υπέβαλε ο Δήμος έλαβαν έγκριση, έτσι ώστε σύντομα να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη χρηματοδότηση για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και των αύλειων χώρων τους, για την αγορά μηχανημάτων έργου, για την προμήθεια υλικών για την κατασκευή παιδικών χαρών, καθώς και έργων ύδρευσης για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.
Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική, αφού υπήρξε και από τις δύο πλευρές η διάθεση για καλή συνεργασία, προς όφελος του νησιού της Άνδρου. Να σημειωθεί ότι τα ειδικά χρηματοδοτικά προγράμματα «ΦιλόΔημος» και «ΦιλόΔημος ΙΙ», δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Από το γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου Άνδρου

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio