Νέα

Η Εταιρεία Ανδρίων Επιστημόνων απέκτησε στέγη στην Άνδρο

To Σάββατο 14 Απριλίου 2018, εγκαινιάστηκε η νέα στέγη της Εταιρείας Ανδρίων Επιστημόνων στην ΕΟΧΑ  στη Χώρα της Άνδρου.

Με την εγκατάσταση της έδρας της Ε.Α.Ε. στο νησί, το Διοικητικό Συμβούλιο επιθυμεί περισσότερο εμφαντικά “…να δηλώσουμε ότι το επιστημονικό δυναμικό του νησιού είναι παρόν. Είναι παρόν στην μελέτη της ιστορίας και του πολιτισμού μας, αλλά και στα σύγχρονα ζητήματα και την καθημερινότητά μας και βρίσκεται δίπλα στούς φορείς του νησιού, που μπορούν να το αξιοποιήσουν.”

Τα εγκαίνια συνδυάστηκαν με την παρουσίαση σπουδαστικών εργασιών  της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου με θέμα την μελέτη Παραδοσιακών Οικισμών της Άνδρου,
που έγινε στα πλαίσια μαθήματος του ακαδημαϊκού έτους 2016-17 και πού αναδεικνύει τον πλούτο και την διαχρονική αξία του δομημένου περιβάλλοντος της Άνδρου.

ο Πρόεδρος της Ε.Α.Ε., κος Κωνσταντίνος Πολέμης  στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην 30χρονη ιστορία της Εταιρείας , στη σπουδαιότητα της μελέτης των οικισμών του νησιού από τους φοιτητές, στην διημερίδα  που θα διοργανωθεί στην Άνδρο το καλοκαίρι και σε σχετική έκδοση.

Αναλυτικότερα για την έκθεση των σπουδαστικών εργασιών και το όλο εγχείρημα μίλησε ο κ. Γιώργος Γενίτσαρης  και η κ. Έλενα Κωνσταντινίδη, καθηγητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Μετσοβίου Πολυτεχνείου .

όλων βεβαίως η επιθυμία είναι να γίνει μελλοντικά, μελέτη και στους υπόλοιπους οικισμούς της Άνδρου


Στο τέλος προβλήθηκε ημιτελής  η ταινία του Vanglouk  “Φοιτητές του Πολυτεχνείου μελετούν παραδοσιακούς οικισμούς της Άνδρου” που  όταν ολοκληρωθεί θα αποκτήσει αγγλικούς υπότιτλους από την Έφη Ραπτάκη και θα προβληθεί μόνο σε καλοκαιρινές προβολές  στην αυλή της λέσχης.

Αύριο, το βίντεο με τις ομιλίες της εκδήλωσης …

1 Comment

  • Γεια στα χέρια των νεαρών αρχιτεκτόνων! Η δουλειά τους ήταν υπέροχη.
    Στο σύνολό της η δράση αυτή ήταν εξαιρετική και γι΄αυτό ευχαριστούμε τους φοιτητές, τους καθηγητές τους, την ΕΑΕ, καθέναν που έδωσε χέρι βοήθειας. Φυσικά να καλωσορίσουμε την ΕΑΕ στον γενέθλιο τόπο, όπου περιμένουμε και ευχόμαστε να έχουν την έδρα τους όσο το δυνατό περισσότερες συλλογικότητες Ανδριωτών και να δραστηριοποιούνται 12 μήνες τον χρόνο, μήπως επιτέλους μπορέσουμε να αναστρέψουμε το ρεύμα ερήμωσης της Άνδρου. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να σώσουμε την Άνδρο μας.

Αφήστε ένα σχόλιο