Νέα

Σε λίγες μέρες στην ‘Ανδρο, Τετραήμερη φωτογραφική εξόρμηση και Εαρινό Ράλλυ Φίλων Παλαιού ΑυτοκινήτουΜια από τις σημαντικές δράσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του 2018 του Δήμου Άνδρου, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του σε συνεργασία με την ομάδα Greek Instagramers Events, με την επιμέλεια της διοργάνωσης από το Andros Cycladic Tourism Network. Πρόκειται για τη φωτογραφική εξόρμηση της ομάδας των Greek Instagramers στην Άνδρο από τις 19 έως τις 22 Απριλίου, με στόχο να απαθανατίσουν κάθε γωνιά του νησιού.
Τα μέλη του δικτύου, πέραν των άλλων,  παρέχουν  και τη φιλοξενία στους φωτογράφους. Συγκεκριμένα, περισσότερα από 100 μέλη της ομάδας θα φιλοξενηθούν στο νησί μας και θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την Άνδρο παρέα με Ανδριώτες φωτογράφους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες.
Στο πλαίσιο της ενδιαφέρουσας αυτής δράσης,  θα πραγματοποιηθεί φωτογραφική έκθεση σε διάφορες περιοχές του νησιού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο. Η έκθεση αυτή θα είναι μεταφερόμενη σε αρκετά σημεία της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού. Παράλληλα, προγραμματίζεται να εκδοθεί ένα λεύκωμα φωτογραφιών προς διάθεση στο κοινό.
«Είμαι βέβαιη ότι μια ιδέα που γεννήθηκε στην έκθεση Τουρισμού Philoxenia τον περασμένο Νοέμβριο, όταν με τον πρόεδρο του CTN συναντήσαμε για πρώτη φορά τους Greek Instagramers και θαυμάσαμε την όμορφη έκθεση My_Greece, με τη σωστή και άψογη συνεργασία Δήμου Άνδρου και των επαγγελματιών, θα αναδείξει και θα προβάλει το νησί μας με έναν πρωτότυπο και ξεχωριστό τρόπο, κυρίως στα κοινωνικά δίκτυα. Άλλωστε, αυτά αποτελούν σήμερα το σημαντικότερο μέσο προβολής και οφείλουμε όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στην επιτυχία αυτού του εγχειρήματος», δήλωσε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Τουρισμού κα Ελένη Πολίτου.
«Είμαστε σίγουροι ότι όλο το νησί θα αγκαλιάσει το έργο αυτό και θα αναδείξει φωτογραφικά μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα την Άνδρο και τις ιδιαίτερες ομορφιές της. Στο πλαίσιο της φιλοξενίας του έργου, θα ανακοινωθούν εκδηλώσεις παράλληλες σε συνδυασμό με δράσεις που είναι προγραμματισμένες τις ίδιες ημέρες», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Andros Cycladic Tourism Network.
Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Φωτογραφική εξόρμηση στην Άνδρο, διοργανώνεται μεγάλη γιορτή με κέρασμα και συμμετοχή των χορευτικών της Άνδρου στην Πλατεία Γηροκομείου στη Χώρα, με ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού. Να σημειωθεί ότι στις 21-22 Απριλίου διοργανώνεται ο 2ος Ημιμαραθώνιος Άνδρου, ενώ το νησί μας φιλοξενεί τις ίδιες ημερομηνίες και το «ΕΑΡΙΝΟ ΡΑΛΛΥ ΦΙΛΠΑ».
Από το γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου Άνδρου

Εαρινό Ράλλυ ΦΙΛΠΑ στην Άνδρο το προσεχές Σαββατοκύριακο
Αυτοκίνητα – αντίκες παίρνουν θέση στο σημείο εκκίνησης και ετοιμάζονται να ταξιδέψουν σε μία ξεχωριστή και όμορφη διαδρομή στην Άνδρο. Με συνδιοργανωτή τον Δήμο Άνδρου, το «ΕΑΡΙΝΟ ΡΑΛΛΥ ΦΙΛΠΑ» διοργανώνεται φέτος στο νησί μας, το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Απριλίου 2018.
Πρόκειται για ένα Regularity Rally, το οποίο προσμετρά στο Πρωτάθλημα ΦΙΛ.Π.Α 2018 και στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότερα από 70 ιστορικά αυτοκίνητα σε κλασσικές «ειδικές» και απαιτητικές «απλές» διαδρομές. Από πλευράς Δήμου Άνδρου, θα γίνει εκδήλωση υποδοχής των πληρωμάτων που θα συμμετάσχουν στον αγώνα ράλλυ, καθώς και παραδοσιακό κέρασμα από τους τοπικούς επαγγελματίες στο Μπατσί, το Σάββατο, 21 Απριλίου 2018.
Η εκκίνηση θα δοθεί στο Μπατσί και την πρώτη ημέρα οι συμμετέχοντες με τα αυτοκίνητά τους θα πραγματοποιήσουν μία κυκλική διαδρομή. Ξεκινώντας από το Απροβάτο θα περάσουν από Παλαιόπολη, Καππαριά, Αιπάτια, Κόρθι, Όρμο Κορθίου, Κοχύλου  και θα καταλήξουν στη Χώρα και ακολούθως σε Μεσαριά, Πιτροφό και πίσω στο Μπατσί. Τη δεύτερη ημέρα, θα περάσουν από Μένητες, Στραπουργιές, Υψηλού, Αποίκια, Βουρκωτή, Άρνη – Ρέματα, Κατάκοιλο και θα τερματίσουν στο Μπατσί, ενώ θα κάνουν και δυο εκθεσιακές στάσεις στη Χώρα, συγκεκριμένα στην πλατεία Γηροκομείου, και στο λιμάνι του Γαυρίου.
Οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα επιλογής μεταξύ δύο κατηγοριών: της κλασσικής regularity με ΜΩΤ έως 50 χιλιόμετρα και της νέας κατηγορίας «Master Trophy», που έχει προαναγγελθεί μέσω της προκήρυξης του Πρωταθλήματος Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ 2018. Στη συγκεκριμένη κατηγορία «επί λόγω τιμής», θα συμμετάσχουν πληρώματα, τα οποία δε θα χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά όργανα, παρά μόνο τα «κλασσικά» όργανα, όπως το κοντέρ του αυτοκινήτου και φυσικά το κλασσικό χειροκίνητο χρονόμετρο.
Δεκτά να συμμετάσχουν είναι διμελή πληρώματα με ιστορικά αυτοκίνητα κατασκευής έως 31/12/1988, οχήματα για τα οποία έχει εκδοθεί Πιστοποιητικό Αναγνώρισης FIVA ή FIA, καθώς και αυτοκίνητα ιστορικού ενδιαφέροντος πού ανήκουν στην κατηγορία «potentially historic» της FIVA, κατασκευής 1/1/1988-31/12/1997.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερώνεστε από την εξής ιστοσελίδα: http://www.philpa.gr/el/185-εαρινο-ραλλυ-2018.html
 
Από το Γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου Άνδρου

2 Σχόλια

  • Έχουν άραγε ενημερώσει τους δύσμοιρους οδηγούς για την κατάσταση τού οδοστρώματος και ότι θα σπάσουν τα αυτοκίνητά τους από την ποιότητα της ασφάλτου; Κανονικά αγώνες enduro μοτοσυκλετών πρέπει να διοργανώνουν στο οδικό δίκτυο τού νησιού…

    • Παρά πολυ σωστή παρατήρηση!η ΑΝΔΡΟΣ ειναι μονο για αγροτικά μπουλντόζες τρακτέρ και εντουρο!!τα κανονικά αυτοκίνητα υποφέρουν!!

Αφήστε ένα σχόλιο