Νέα

Το βιβλίο "Λάθος από την αρχή" του Γιάννη Ζιώτη και σε αγγλική μετάφραση, "A mistake from the very start…"

«Όσο κι αν γυρεύει κανείς “λευκό καπνό” στις καπνοδόχους της Ιστορίας, μερικές φορές εκείνη γράφεται εκ των προτέρων…»
Ο Γιάννης Ζιώτης έχει χαρακτηρισθεί από καταξιωμένους ανθρώπους του πνεύματος και της δημοσιογραφίας ως «οδρομέας της ζωής με ήθος, απέναντι στις σύγχρονες δυσκολίες. Ένας αθλητής, που τον έχρισε πρώτος ο δάσκαλός του, ο Αντώνης Σαμαράκης. Η γραφή του έρχεται από πολύ μακριά και πηγαίνει ακόμα πιο μακριά. Μια ελληνική γραφή, που αποπνέει σεβασμό σε όλες τις στιγμές και τις αγωνίες του παρελθόντος και τραβά ίσια το μέτρο και τη μεσότητα του παππού Αριστοτέλη, του μακρινού μας παππού…».

Ο Γιάννης Ζιώτης, αποτελεί πνευματικό παιδί του Αντώνη Σαμαράκη. Ο ΑντώνηςΣαµαράκης, ήταν γι’ αυτόν ένας πολύτιμος φίλος,μοναδικός δάσκαλος, και του οφείλει τη συγγραφική του γέννηση.Μεταξύ τους δημιουργείται μια σχέση που αποτυπώνει τη βαριά της κληρονομιά στο νεαρό συγγραφέα, ο οποίοςξεκινά το συγγραφικό του ταξίδι από την Άνδρο και καταφέρνει σήμερανα είναι επίκαιρος, διαχρονικός, να μεταφράζεται και να καταξιώνεται διεθνώς, συνεχίζοντας αθόρυβα και ταπεινά υπέρ της συλλογικότητας απέναντι στο κυρίαρχο ρεύμα…
Ο Γιάννης Ζιώτης γεννήθηκε στην Άνδρο το 1976 από ανθρώπους του µόχθου. Είναι µεταφρασµένος στο εξωτερικό, βραβευµένος και θεωρείται ένας από τους καταξιωµένους συγγραφείς της γενιάς του. Σπούδασε δηµοσιογραφία και την υπηρέτησε µε συνέπεια και σεβασμό στην ενημέρωση του πολίτη.
Το βιβλίο «Λάθος απ’ την αρχή…» αποτελεί το έβδοµο συνολικά έργο του. Αντλεί την έμπνευσή του απ’ την καθημερινότητα. Είναι και ο ίδιος άλλωστε, αναπόσπαστο κοµµάτι του δρόμου. Μέσα από το έργο του έχει καταφέρει να συναντηθεί µε το ευρύ αναγνωστικό κοινό, ν’ αγαπηθεί και να συζητηθεί όσο λίγοι της γενιάς του. Ο ίδιος, άνθρωπος του μέτρου, είναι πεπεισμένος πως το “εργοστάσιο” που παρήγαγε προσωπικότητες έχει κλείσει οριστικά.
Γι’ αυτό στο “εργαστήριο” της μνήμης, που έχει στήσει τα τελευταία είκοσι χρόνια στο μυαλό του εμπνέεται “ήρωες παλαιάς κοπής” με καθαρά χέρια, που αναλαμβάνουν το κόστος και βγαίνουν μπροστά την κρίσιμη ώρα, σηματοδοτώντας την στροφή προς το αληθινά καινούριο.
Άλλωστε στην Ιστορία του καθενός μας δεν εξηγούνται όλα με ένα γιατί…
Με το έβδομο βιβλίο του, που έχει τίτλο “Λάθος από την αρχή” συνεχίζει τη διεθνή του παρουσία, μέσα από μια μακρά, προσωπική έρημο με μεγάλες δυσκολίες.
Η παρουσίαση του έργου πραγματοποιήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2017 στην Πρεσβεία της Κύπρου και πλέον κοσμεί τα ράφια των βιβλιοπωλείων της Ευρώπης και τις πλατφόρμες ηλεκτρονικών αγορών.
“A mistake from the very start…”
Διαθέσιμο στην Αγγλική γλώσσα στα: www.amazon.com&www.itunes.com
και στην Ελληνική γλώσσα, σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία

Αφήστε ένα σχόλιο