Νέα

Τριήμερο βιωματικό πρόγραμμα «Αιγαίου Μέθεξις» στο Μπατσί από 15 έως 17 Ιουνίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Άνδρου


Με φόντο το μαγευτικό Μπατσί της Άνδρου, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Πλέγμα» μας προσκαλεί από τις 15 έως τις 17 Ιουνίου 2018 σε ένα ταξίδι στη μουσικοχορευτική παράδοση και τον λαϊκό πολιτισμό του Αιγαίου. Το τριήμερο βιωματικό πρόγραμμα, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Άνδρου, περιλαμβάνει:
• σεμινάρια παραδοσιακών χορών (Άνδρου, Πάρου, Νάξου, Κύθνου)
• μουσικά εργαστήρια (βιολί, λύρα, τσαμπούνα, σαντούρι)
• διαδραστικές διαλέξεις λαογραφικού περιεχομένου
• συμμετοχή σε Κυκλαδίτικο πανηγύρι και παραδοσιακή βεγγέρα (άτυπη βραδινή συγκέντρωση σε φιλικό σπίτι που καταλήγει σε τραγούδι και χορό)
• γευστικές δοκιμές παραδοσιακών προϊόντων του Αιγαίου (παραδοσιακά εδέσματα και γλυκά, κρασί, ρακί, βότανα κ.λπ.)
Καλλιτεχνικός διευθυντής του «Αιγαίου μέθεξις» είναι ο δεξιοτέχνης του βιολιού με βαθιά γνώση και εμπειρία της αιγαιοπελαγίτικης μουσικής παράδοσης κ. Νίκος Οικονομίδης και την επιστημονική εποπτεία του προγράμματος έχει η Δρ. Αικατερίνη Πολυμέρου – Καμηλάκη, τ. Διευθύντρια και επιστημονική συνεργάτιδα του Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας.
Το «Αιγαίου Μέθεξις» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Άνδρου, του Διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου και του Andros Cycladic Tourism Network. Παράλληλα, εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων «Cyclades Culture 2018» και στο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό του 2018, ως Ευρωπαϊκού έτους πολιτιστικής κληρονομιάς.
Στον ελεύθερο χρόνο τους, οι συμμετέχοντες μπορούν να ανακαλύψουν τους παραδοσιακούς οικισμούς και το δίκτυο μονοπατιών της Άνδρου, καθώς και να κολυμπήσουν στις μαγευτικές παραλίες του νησιού. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στον σύνδεσμο: http://www.aegeanmethexis.gr.
Ισχύουν έως 15 Μαΐου 2018.
Από το γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου Άνδρου

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio