Νέα

Αρχίζουν στη Κινηματογραφική Λέσχη οι προβολές ταινιών από το 20ο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου
Περιφερειακές προβολές 20ου φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Τρίτη 8 Μαΐου 2018 8:45μμ
πριν την προβολή των ταινιών όπως πάντα
Ανδριακά Επίκαιρα :

“Ο Παντελής Βούλγαρης και η Ιωάννα Καρυστιάνη με “Το τελευταίο σημείωμα” στην Άνδρο”

 
17 ελληνικά ντοκιμαντέρ που προβλήθηκαν στο πρόσφατο επετειακό 20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης συμμετέχουν στο φετινό ταξίδι των περιφερειακών εκδηλώσεων που έχει ξεκινήσει για πολλά μέρη της Ελλάδας και φθάνουν και στην Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου όπου θα προβληθούν από σήμερα Τρίτη 8 Μαΐου μέχρι και  το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018
1η ταινία:
 

Εμπερά 

Σκηνοθεσία Ιάσων Πιπίνης,
διάρκεια 20′
Οι ιθαγενείς Εμπερά ζουν απομονωμένοι σε μια τροπική περιοχή στον ποταμό Τσάγρες στον Παναμά, μακριά από τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Το ντοκιμαντέρ καταγράφει την καθημερινότητα της κοινότητας τους. Ο θεραπευτής της φυλής δείχνει στην κάμερα τα φυτά που θεραπεύουν τις ασθένειες τους ενώ οι γυναίκες παρουσιάζουν τους παραδοσιακούς τους χορούς.
2η ταινία:
Το ταξίδι του Ορφέα
Σκηνοθεσία Θεόφιλος Δαδής,
διάρκεια 62′
Μία προσφυγοπούλα από τη Συρία στον λασπότοπο της Ειδομένης. Ένας Έλληνας πρόσφυγας, επιζών της Μικρασιατικής Καταστροφής. Κούρδοι της Συρίας που βρήκαν καταφύγιο στα Γρεβενά. Τούρκοι που επιστρέφουν στην Ελλάδα, στο χωριό των παππούδων τους, έναν αιώνα μετά την υποχρεωτική Ανταλλαγή Πληθυσμών. Παράλληλες ιστορίες προσφυγικού δράματος, με κοινή πυξίδα τη Μουσική, ως την κοινή γλώσσα των ανθρώπων.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio