Νέα

Τα εγκαίνια της έκθεσης στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών για τα 30 χρόνια ανασκαφών στην ΠαλαιόποληΤην Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018, στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποιήθηκαν  τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφιών, βίντεο, εκμαγείων και προπλασμάτων με τίτλο: «Μουσεία και ανασκαφικά δίκτυα: Παλαιόπολη Άνδρου, 30 χρόνια ανασκαφικής έρευνας».

Πρόκειται για την έκθεση, που έχει ως επίκεντρο την Παλαιόπολη, αρχαία πρωτεύουσα της Άνδρου, και αφορά την τριαντάχρονη ανασκαφική έρευνα που διεξάγει στην περιοχή ο Τομέας Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και διευθύνει η ομότιμη Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας κυρία Λυδία Παλαιοκρασσά – Κόπιτσα.


Να σημειωθεί ότι αποτελεί συνέχεια της έκθεσης, που είχε εγκαινιαστεί στις 4 Αυγούστου 2017, στο Εμπειρίκειο Γυμνάσιο της Άνδρου και είχε διαρκέσει έως τις 30 Αυγούστου 2017.


Η ανασκαφή, έργο ζωής της Ομότιμης Καθηγήτριας του Ε.Κ.Π.Α. κας Λυδίας Παλαιοκρασσά-Κόπιτσα, μέχρι στιγμής έχει φέρει στο φως τμήματα από τρία ελληνιστικά δημόσια κτήρια της αγοράς της αρχαίας Άνδρου, τέσσερις πλακόστρωτες οδούς και μία παλαιοχριστιανική βασιλική, με πλούσια κινητά ευρήματα (επιγραφές, γλυπτά, αντικείμενα μεταλλοτεχνίας, κεραμική και νομίσματα).


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Σταμάτης Πολύδωρας, Γιώργος Πάλλης


ΤΟ ΣΑΪΤ ΤΗΣ ΑΝΑΣΚΑΦΗΣ
https://www.palaiopolisandros.gr/

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio