Νέα

Το Λιμεναρχείο Άνδρου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με καθαρισμούς παραλιών και ενημερωτικές διαλέξεις σε μαθητές
“Σας θυμίζουμε ότι η 5η Ιουνίου κάθε έτους έχει καθιερωθεί διεθνώς να εορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σε όλες τις χώρες-μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση και ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών.
Η προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των θαλασσών και των ακτών μας απαιτεί κοινή στράτευση πολιτείας και κοινωνίας. Η διεθνής εμπειρία και πρακτική έχει αποδείξει ότι η θαλάσσια ρύπανση δύναται να εξαλειφθεί με την ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού που να βασίζεται στις αρχές της αειφορίας και με τη συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων, δημόσιων και ιδιωτικών.

Με γνώμονα τους ως άνω άξονες και στόχους, σας γνωρίζουμε ότι από την Υπηρεσία μας έχουν ήδη προγραμματιστεί στο προσεχές διάστημα οι κάτωθι περιβαλλοντικές δράσεις:
Την 22-05-2018 καθαρισμός της παραλίας «Νειμποριό» Άνδρου με τη συμμετοχή του Δημοτικού σχολείου Χώρας Άνδρου. Μετά το πέρας πρόκειται να πραγματοποιηθεί ενημερωτική διάλεξη στους μαθητές.
Την 29-05-2018 καθαρισμός των παραλιών «Αγία Αικατερίνη» και «Βίντσι» Άνδρου με τη συμμετοχή του Δημοτικού σχολείου Πίσω Μεριάς Κορθίου Άνδρου. Μετά το πέρας πρόκειται να πραγματοποιηθεί ενημερωτική διάλεξη στους μαθητές.

Την 31-05-2018 ενημερωτικές διαλέξεις στους μαθητές των Νηπιαγωγείων Χώρας Άνδρου και Μεσαριάς Άνδρου.

Την 05-06-2018 καθαρισμός της παραλίας «Μύλος» Άνδρου με τη συμμετοχή του Δημοτικού σχολείου Κορθίου Άνδρου. Μετά το πέρας πρόκειται να πραγματοποιηθεί ενημερωτική διάλεξη στους μαθητές.
Το Σαββατοκύριακο 09-06-2018 και 10-06-2018, θα πραγματοποιηθούν καθαρισμοί βυθών στον λιμένα Κάστρου Χώρας και Κορθίου Άνδρου, με την συμμετοχή εθελοντών.”

Ο Λιμενάρχης Υποπλοίαρχος Λ.Σ. ΚΡΑΨΙΤΗΣ Θεόδωρος

2 Σχόλια

  • Γιατί ο κ.Λιμεναρχης δεν προγραμμάτισε σχετική εκδήλωση στην Υδρούσα;;; Υπάρχει λογικη απάντηση ;;;

  • Στο νηπιαγωγείο του Γαυρίου έγινε σχετική εκδήλωση πριν από την ανακοίνωση των δράσεων, την Παρασκευή 18/05. Για το Μπατσί και το Δημοτικό του Γαυρίου, δεν έχει ακόμη καθοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία δράσης με τους υπεύθυνους των σχολείων. Όταν οριστεί τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν…

Αφήστε ένα σχόλιο