Νέα

Επίσκεψη Γερμανίδας δημοσιογράφου και Πολωνών bloggers στην Άνδρο


Στo πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών προβολής της Άνδρου σε συγκεκριμένες αγορές πραγματοποιούνται από τον προηγούμενο μήνα ταξίδια εξοικείωσης δημοσιογράφων, που αρθρογραφούν σε σημαντικά μέσα του εξωτερικού. Τα ταξίδια διοργανώνονται με την επιμέλεια της κυρίας Ελένης Πολίτου, Εντεταλμένης Συμβούλου Τουρισμού του Δήμου Άνδρου και με την πολύτιμη προσφορά και συνεργασία των επαγγελματιών του νησιού όσον αφορά τη διαμονή και την εστίαση.
Εντυπωσιασμένοι αναχώρησαν από την Άνδρο το Σάββατο, 19 Μαΐου 2018, οι Πολωνοί δημοσιογράφοι, που κατάγονται από το Lodz και είναι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας «Sway the way» (http://swaytheway.com/ Facebook: https://www.facebook.com/Swaytheway/). Οι Πολωνοί bloggers ήρθαν στο νησί μας από το αεροδρόμιο της πόλης Lodz, με αφορμή το press trip που διοργάνωσε το Γραφείο του ΕΟΤ Πολωνίας. Το ταξίδι έγινε με την ευκαιρία της εγκαινίασης της νέας απευθείας πτήσης (από 1η Μαΐου 2018) της Ryanair από το αεροδρόμιο του Lodz προς την Αθήνα, μία φορά την εβδομάδα.
Οι κ.κ. Przemysław Koper και Julia Anforowicz παρέμειναν στο νησί μας από την περασμένη Τετάρτη (16/05) και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους έστελναν καθημερινά άρθρα και φωτογραφίες, που δημοσιεύονταν στη σελίδα του facebook του αεροδρομίου του Lotz, που μετρά 38.000 επισκέπτες. Επίσης, εκτός από τη δική τους ιστοσελίδα, τα άρθρα τους θα δημοσιευτούν και σε άλλα περιοδικά και ιστοσελίδες τουριστικού ενδιαφέροντος.
Παράλληλα, τον περασμένο μήνα και συγκεκριμένα από τις 11 έως τις 14 Απριλίου 2018, φιλοξενήθηκε στην Άνδρο η Γερμανίδα δημοσιογράφος κυρία Verena Wolff, έπειτα από ταξίδι που διοργάνωσε η Marketing Greece σε συνεργασία με τον Δήμο Άνδρου. Η κυρία Wolff, την οποία ξενάγησε στο νησί μας η κυρία Πολίτου, εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα τοπικά προϊόντα της Άνδρου, δίνοντας έμφαση στο λεμόνι. Να σημειωθεί ότι η Γερμανίδα δημοσιογράφος αρθρογραφεί στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων και συγχρόνως είναι freelancer δημοσιογράφος σε πληθώρα γερμανικών μέσων, όπως η γερμανική εφημερίδα DIE WELT.
Κατά την παραμονή τους στην Άνδρο, τόσο η Γερμανίδα, όσο και οι Πολωνοί δημοσιογράφοι, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν μουσεία και μνημεία του νησιού (Μουσείο Γουλανδρή, Αρχαιολογικό Μουσείο Παλαιόπολης, Μουσείο Ελιάς, Σπήλαιο Αλαδινού), να ξεναγηθούν στα όμορφα τοπία των περιοχών της Χώρας μέχρι τη Ρίβα και τον Αφανή Ναύτη, του Κορθίου και της Υδρούσας, να δοκιμάσουν προϊόντα και να γευτούν την τοπική κουζίνα και να επισκεφτούν μοναστήρια. Επίσης, έστω και λίγο, περπάτησαν στις πιστοποιημένες πεζοπορικές διαδρομές του νησιού μας, απολαμβάνοντας το φυσικό περιβάλλον της Άνδρου.
Σκοπός της παρουσίας των ξένων δημοσιογράφων είναι να καταγράψουν και να αναδείξουν την τουριστική δυναμική, καθώς και τις προτάσεις της Άνδρου, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο φυσικό περιβάλλον, στα τοπικά προϊόντα, στον αγροτουρισμό και γενικότερα στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρει το νησί μας.

Αφήστε ένα σχόλιο