Νέα

Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης στους ναούς Αγ. Νικολάου και Αγ. Ταξιάρχη Μεσαριάς.

Το Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων επέστρεψε τις δύο εικόνες που είχε παραλάβει πριν από τρείς μήνες για συντήρηση στο Εργαστήριο Συντήρησης των Αθηνών.
Συγκεκριμένα, ο Προϊστάμενος του Τμήματος κ. Γιάννης Π. Σταϊκόπουλος επανατοποθέτησε στο βόρειο παράβημα του τέμπλου την συντηρημένη εικόνα των Τριών Ιεραρχών. Αντίστοιχα, παρέδωσε στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου και την συντηρημένη εικόνα του Άρχων Μιχαήλ, η οποία θα τοποθετηθεί στην αρχική της θέση όταν θα ολοκληρωθεί η συντήρηση και τοποθέτηση του νότιου παραβήματος του τέμπλου. Μια εργασία η οποία εκκρεμεί και επιβλέπεται από την Εφορεία Κυκλάδων προκειμένου να ολοκληρωθεί συνολικά το τέμπλο του ναού.


Στο κάθε παράβημα υπάρχουν δύο εικόνες. Σήμερα, έχουν συντηρηθεί από μία σε κάθε παράβημα και αντίστοιχα απομένουν να συντηρηθούν και οι υπόλοιπες δύο, οι οποίες όμως είναι διαφορετικής κατασκευαστικής τεχνοτροπίας από τις προηγούμενες δύο που παραδόθηκαν. Το Τμήμα Συντήρησης της ΕΦΑ Κυκλάδων προγραμματίζει την μεταφορά τους στο Εργαστήριο των Αθηνών στα τέλη του φθινοπώρου προκειμένου να συντηρηθούν και αυτές με την σειρά τους και το τέμπλο να αποκτήσει και πάλι την συνολική του αίγλη.

Παράλληλα με τα παραπάνω, στην Άνδρο μετέβη και ο συντηρητής αρχαιοτήτων της υπηρεσίας κ. Χρήστος Μάρης. Ο εν λόγω υπάλληλος της ΕΦΑ Κυκλάδων, ολοκλήρωσε την συντήρηση της λιθόκτιστης αγίας Τράπεζας του Ι.Ν. Αγ. Ταξιάρχη Μεσαριάς.

Το έργο αυτό σε συνδυασμό με την πρόσφατη συντήρηση- αποκάλυψη των τοιχογραφιών αποτελούσε εκκρεμότητα προκειμένου να ολοκληρωθεί η συντήρηση του ναού.

Έπειτα από την συντήρηση της αγίας Τράπεζας αποκαλύφθηκαν και ορισμένα παλαιά εντοιχισμένα μαρμάρινα μέλη με γλυπτό φυτικό διάκοσμο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio