Νέα

Μάθημα τοπικής ιστορίας στην "αυλή" από τον Νίκο Βασιλόπουλο


Ένα  συναρπαστικό μάθημα άγνωστης τοπικής  ιστορίας  ήταν η ομιλία του αρχιτέκτονα και ερευνητή Νίκου Βασιλόπουλου στην αυλή του Δημοτικού Θεάτρου Άνδρου που διοργάνωσε την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018 ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Άνδρου “Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ”

Αν και το θέμα της ομιλίας  είχε επίκεντρο την Λατινοκρατία στα 4 αχώριστα χωριά της Άνδρου,  Στραπουργιές, Λάμυρα, Μεσαθούρι  και Υψηλού, κόσμος και από άλλα μέρη της Άνδρου  γέμισε την αυλή.

Πάντα οι ομιλίες και οι ξεναγήσεις του Νίκου Βασιλόπουλου έχουν μεγάλο ακροατήριο πράγμα που αποδεικνύει το πόσο μεγάλο είναι το ενδιαφέρον του κόσμου γι΄αυτή την άγνωστη περίοδο της ιστορίας της Άνδρου, που τουλάχιστον έχει αφήσει πολλά χαρακτηριστικά και  παράξενα αρχιτεκτονικά δείγματα  στο νησί, που έστω και τώρα καταλαβαίνουμε.


Το ότι ο Πύργος του Φολερού ανήκει στο Μεσαθούρι ο ερευνητής το απέδειξε με κείμενα γνωστών  Ανδρίων ιστορικών, οι  ακροατές -κάτοικοι των άλλων τριών χωριών επείσθησαν και η σύγκρουσις απεφεύχθη!  
Πολλές ήταν στο τέλος  οι ερωτήσεις από το ακροατήριο αλλά και τα γλυκά και δροσιστικά κεράσματα του συλλόγου δια χειρός Μάρως Δανιόλου και των άλλων μελών του συλλόγου.

 

φωτογραφίες Photo Andros & Vanglouk

Αφήστε ένα σχόλιο