Νέα

Γίνεται με τόσο δυνατό αέρα να κόβεις με τροχό μπετόβεργες; Παραλίγο φωτιά στου Κοχύλου.

Προς τον δήμαρχο Άνδρου.
Ποιος έδωσε άδεια στο συνεργείο που εργάζεται για τον ΟΤΕ, σήμερα, Σάββατο 4 Αυγούστου 2018, να εκτελέσει τέτοιου είδους εργασίες.
Γίνεται χρήση τροχού και ηλεκτρογεννήτριας με ριπές αέρα 8,9 μποφόρ, μέσα σε ξερά χόρτα.  Πήραμε φωτιά και προλάβαμε στο παρά πέντε.
Ενημερώθηκε το κλιμάκιο της πυροσβεστικής αλλά περιμένω απάντηση υπευθύνων  της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Γιάννης Τηνιακός

πρόεδρος συλλόγου Κοχύλου

6 Σχόλια

 • Αξιότιμε κ. Τηνιακέ,
  Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ενημερώθηκε ή αδειοδότησε τέτοιου είδους εργασίες. Απεναντίας, καθημερινά βγάζει δελτία τύπου ότι υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Άνδρο, λόγω υψηλής θερμοκρασίας σε συνδιασμό με τους ισχυρούς ανέμους. Σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, πραγματοποιούνται περίπολοι καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας από το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Άνδρου και τον Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου, σε όλα τα σημεία του νησιού για την αποφυγή και πρόληψη πυρκαγιών. Παράλληλα απαγορεύονται υπαίθριες ενέργειες όπως το κάψιμο ξερών χόρτων ή κλαδιών, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Παράλληλα, θα θέλαμε να σας συγχαρούμε και να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την άμεση κινητοποίησή σας και ειδοποίηση της Πυροσβεστικής, με την ευχή όλοι να έχουν την αμεσότητά σας σε ανάλογα περιστατικά. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Άνδρου βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα και επιφυλακή.
  Με εκτίμηση
  Δημήτρης Λάσκαρης
  Υπέυθυνος Πολιτικής Προστασίας
  Δήμου Άνδρου
  facebook: androscivilprotection

   • Την περίοδο αυτή καθημερινά το μεγάλο βυτίο της πυροσβεστική ευρίσκεται στην περιοχή της σταυροπεδας λόγω τοποθεσίας για πιο άμεση επεμβαση. Το λέω αυτό επειδή το βλέπω σαν κάτοικος της περιοχής. Προφανώς και σε άλλα σημεία του νησιού θα υπάρχουν ανάλογα μέτρα.

 • Ας μη τα ρίχνουμε όλα στον ΟΤΕ, στη ΔΕΗ κλπ. Κανένα συνεργείο του ΟΤΕ ή με ανάθεση από τον ΟΤΕ δεν εργάζεται στην περιοχή αυτές τις μέρες! Υπάρχουν κι άλλες εταιρίες που εκτελούν χωματουργικές εργασίες στην Άνδρο, για ψάξτε το λίγο!

 • Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Δήμος πρέπει να είναι πίσω από το κάθε έναν που κάνει μια εργασία η ευθύνη είναι το άτομο ή τα άτομα που εργάζονται σε αυτό το έργο
  Δε χρειάζεται και πολύ μυαλό να ξέρουν πως αυτή εποχή είναι πολύ επικίνδυνη για φωτιές και μπράβο στους δημότες που σταμάτησαν Αυτούς τους άμυαλους
  Και έτσι πρέπει να κάνουμε για όλα για σκουπίδια για μπάζα και πολλά άλλα που βρωμίζουν το νησί μας εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τη βρωμιά μας
  Και ξανά μπράβο στους δημότες για την ετοιμότητα τους ΘΖNy

 • Μπραβο Γιάννη αυτού του είδους οι ανευθυνοτητες δεν πρέπει να περνάνε απαρατηρητες και να καταγγελονται. Το μέρος αυτό το έχω ζήσει και ξαιρω τι γίνεται την εποχή αυτή στου Μπεζερη με το μελτεμι. Να θίξω και κάτι άλλο για την ανευθυνοτητα του ” υπεύθυνου ” σχετικά με την ατομική προστασία των εργατών. Δουλεύουν μηχανήματα χωρίς κράνος γυαλιά γάντια κτλ. Όταν γίνει ατυχημα που όλοι απευχομαστε ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο ? Φυσικά ο παθών.

Αφήστε ένα σχόλιο