Νέα

Φιλαρμονική πανδαισία


Πριν είκοσι τόσα χρόνια μου είπαν τελευταια στιγμή να φτιάξω  βάθρα  με μαδέρια για μία χορωδία του ΟΤΕ που προσκάλεσε ο τότε Έπαρχος Άνδρου, Λουκάς Καραδήμας για να τραγουδήσει  την ημέρα μιας εθνικής γιορτής στο Δημοτικό Θέατρο.
Βράδυ παραμονής με τροχό, δισκάκια,  ηλεκτροκόλληση, σιδερογωνιές και μαδέρια έβαλα μπρος την κατασκευή και ξαφνικά μπαίνει μέσα ο υπεύθυνος της τοπικής χορωδίας και με αυστηρό τόνο με ρωτά αν θεωρώ σωστό και πρέπον να έρχεται μία ξένη χορωδία να μας τραγουδήσει, την στιγμή που έχουμε την δικιά μας χορωδία.
Αφού κατάλαβα   ότι μια ζωή πρέπει να ακούω μία και μόνο  χορωδία, ζήτησα συγνώμη για την συνδρομή μου σε αυτή τη συνομωσία και αφού αποχώρησε ο ιθύνων, συνέχισα την κατασκευή μέχρι το πρωί και  τα βάθρα ήταν έτοιμα για την μεσημεριανή παράσταση των ξένων.
Τα χρόνια πέρασαν τα μυαλά άλλαξαν και ερχόμαστε σήμερα  και η νέα και μικρή  Φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου, άφοβα  μαζί με το Φεστιβάλ Άνδρου, φέρνουν στην Άνδρο την μπάντα της  ιστορικής  Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας, καταφέρνουν ν΄ανέβουν  όλοι μαζί, 90 νοματαίοι, στη σκηνή του Ανοικτού Θεάτρου και υπό την διεύθυνση των Κερκυραίων Αρχιμουσικών τους, μας χαρίζουν μία ανεπανάληπτη συναυλία που πάντα θα θυμόμαστε.
Μακάρι αυτή η ευτυχής φιλαρμονική συνεύρευση στο Ανοικτό Θέατρο , το Σάββατο 4 Αυγούστου, να γίνει η αφορμή ώστε  νέο έμψυχο υλικό να μπει στη μικρή  μπάντα μας και να της δώσει τη δύναμη να συνεχίσει στα χνάρια της φιλοξενούμενης.
το χειμώνα σε βίντεο Vanglouk, υψηλής ευκρίνειας  hd  όλη η συναυλία.

3 Σχόλια

  • Ο εμπλουτισμός της φιλαρμονικής της Άνδρου με νέα άτομα, αλλά και απόκτηση εμπειριών ίσως να ήταν τα βασικά κίνητρα για για την ίδια τη φιλαρμονική, ώστε να μας χαρίζει πάντα υπέροχες μουσικές στιγμές τα τελευταία χρόνια! Ο κόπος των δύο “μικρών” της φιλαρμονικής έπιασε τόπο τελικά από οτι φάνηκε και απολαύσαμε το Σάββατο στο θέατρο. Θερμά συγχαρητήρια στον Μουσικό Σύλλογο που κατάφερε για μια ακόμη φορά να μας εκπλήξει ευχάριστα. Οι Ανδριώτες πρέπει να βοηθήσουν τη φιλαρμονική με κάθε τρόπο, για να συνεχίσει την ήδη θετική παρουσία της τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο στις Εθνικές επετείους, αλλά και στην παννανδριακή εορτή της Θεοσκέπαστης, την οποία λαμπρύνει με την συμμετοχή της, τις χειμωνιάτικες συναυλίες που κάνει και όπου αλλού συμμετέχει με την παρουσία της τελευταία.

  • Αναρωτιέμαι σε ποιον αναφέρεστε? Γιατί μέχρι σήμερα εχουν διατελεσει ιθύνοντες!!! τρεις!!!
    Εννοώ βεβαίως προεδροι του Μουσικου Συλλόγου Ανδρου. ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ,, ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΜΟΝΗΣ.
    Απλα αναρωτιέμαι αυτος που δημιουργησε το ΜΟΥΣΑ και αναφέρομαι στον κ.ΜΙΧΑΛΗ ΣΤΡΑΤΗ και πανω από 25 χρόνια διεξάγεται το ΧΩΡΟΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ οπου έρχονται χορωδίες απο ολη την ΕΛΛΆΔΑ και το εξωτερικό θέλει να ακούτε μια χορωδία?????
    Δεν θα χαρακτηρισω το σχόλιο σας!!!!
    ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΑΜΑΤΟΥΔΗ ΣΤΡΑΤΗ
    Για να γραφουμε και επώνυμα!!!!

  • Συγνώμη ρε παιδιά,προς τι οι παρεξηγήσεις?Αν συνέβη αυτό το γεγονός,συνέβη..Εφόσον ο Vanglouk το έζησε, γιατί να μην το περιγράψει?Και στο κάτω κάτω αργότερα σε όλους άρεσε να έρχονται και άλλες χορωδίες ,ιθύνοντες και μη.Νομίζω ότι το δημοσίευμα ήταν και διακριτικό και όμορφο.Τώρα αν κάποιος νιώθει τύψεις για κάτι που είχε πει τότε ,νομίζω πρέπει να το λύσει με τον εαυτό του.
    Και επιτέλους σταματήστε να τρώγεστε!Ο ένας θυμώνει με τον άλλο για βλακείες.Υπάρχουν τόσο σημαντικά πράγματα στη ζωή και στέκεστε σε μικρότητες,χαλάτε τις σχέσεις σας ενώ ξέρετε ότι όλοι ζούμε σε έναν μικρό τόπο με τα καλά του και τα κακά του και καλό είναι να είμαστε αγαπημένοι….

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio