Νέα

Ο Βαγγέλης Πισσίας μιλάει για τις μελέτες που έχει κάνει για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στην Άνδρο

” Άνδρος, Υδρούσα -‘Ανυδρη”   ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης που οργάνωσε το περιοδικό “Νήσος Άνδρος”, την Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018, στην αυλή της Κινηματογραφικής Λέσχης
και βασικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής Βαγγέλης Πισσίας ο οποίος για ακόμα  μία φορά επεσήμανε την κακή εκμετάλλευση που κάνουμε των υδατικών πόρων του νησιού με τις συνεχείς γεωτρήσεις.

Ο Βαγγέλης Πισσίας εκτός τη μεγάλη ανθρωπιστική δράση για την οποία είναι γνωστός,  είναι τοπογράφος μηχανικός, έχει ειδικευτεί στη διαχείρηση των υδάτων, έχει κάνει έργα  σε Αυστραλία, Αφρική , Ασία, Νότιο Αμερική και βεβαίως στην αγαπημένη του Άνδρο.
Είπε πολλά ωραία πράγματα για το νερό και τον τρόπο συλλογής του ακόμα και μέσα από την θάλασσα και  έχει καταλήξει  στο συμπέρασμα ότι ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης νερού  στα νησιά μπορεί να γίνει με  μικρού μεγέθους και φθηνού κόστους  έργων συγκράτησης των επιφανειακών νερών, όπως είναι οι λιμνοδεξαμενές.

Ειδικά για την Άνδρο έχει κάνει μελέτες για την κατασκευή   μικρών φραγμάτων – ταμιευτήρων νερού στις Εβρουσές στη Πίσω Μεριά και στο Γαύριο και θεωρεί ότι τώρα με την λειψυδρία προ των πυλών, ήρθε η ώρα  αυτές οι μελέτες που ήταν ξεχασμένες στη Σύρο, να πάρουν σάρκα και οστά.

Παρόντες στη συζήτηση και ο έπαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης

 

και ο Δήμαρχος , Θεοδόσης Σουσούδης οι οποίοι υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν τα δέοντα για να υλοποιηθούν πια αυτές οι μελέτες.

Σε βίντεο Vanglouk, τον χειμώνα η συζήτηση

Εδώ ένα βίντεο του 2016  με τον Βαγγέλη Πισσία

1 Comment

  • ΑΦΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ Ο ΕΠΑΡΧΟΣ Δ. ΛΟΤΣΑΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΥΚΟΣ ΜΑΣ Θ. ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ ΣΩΘΗΚΑΜΕ.
    ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio