Νέα

Χρηματοδότηση του Δήμου Άνδρου από το Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων για τη βελτίωση του δημοτικού οδικού δικτύου

Οι επαφές του Δημάρχου Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη με την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, με τελευταία τη σημερινή, προγραμματισμένη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών του Υπουργείου κ. Γιώργο Δέδε για την προώθηση θεμάτων που αφορούν οδικά έργα, απέδωσαν καρπούς.
Σε συζήτηση που έγινε σήμερα, Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2018, σχετικά με τη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ο κ. Δέδες ανέφερε στον κ. Σουσούδη ότι το έργο για συντήρηση και βελτίωση του δημοτικού οδικού δικτύου του νησιού, θα ενταχθεί άμεσα στις δαπάνες του Υπουργείου που καλύπτονται από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων.
Να σημειωθεί ότι η σημερινή επίσκεψη του κ. Σουσούδη στο Υπουργείο, έγινε σε συνέχεια των συναντήσεων του Δημάρχου Άνδρου με τον υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Νικόλαο Μαυραγάνη, στις 29 Μαΐου και με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Γιώργο Δέδε, στις 13 Ιουλίου.
Απο το γραφείο ενημέρωσης Δήμου Άνδρου

1 Comment

  • Επιτέλους μετά από τρία χρόνια εκκλήσεων προς τον Δήμο και έπειτα από συζητήσεις με τον ίδιο το Δήμαρχο για καίρια σημεία του οδικού δικτύου εντός της Χώρας, του Γαυρίου, αλλά και άλλων περιοχών, θα ξεκινήσει να γίνεται κάτι. Για παραδειγμα στην Χώρα αρκετοί έχουν διαμαρτυρηθεί με απορία γιατι δεν μπορεί να φτιαχτεί το τμήμα του δρόμου απο την Αστυνομία μέχρι το βενζινάδικο της Shell. Μιλάμε για ουτε 500 μέτρα οδόστρωμα που επι χρόνια είναι γεμάτο λακκούβες και φθαρμένη άσφαλτο. Πόσο πολύ κοστίζει δηλαδή στην τοπική αυτοδιοίκηση ένα μικρό σχετικά έργο οδοποιίας? Αν προσπαθούσαμε να φτιάξουμε μεγαλύτερο κομμάτι δρόμου τι θα έλεγαν δηλαδή οι αρμόδιοι? Γενικότερα στο νησί γινονται προσπάθειες, οι οποίες όμως δεν επαρκούν για να φτιάξει η συνολική εικόνα του τόπου. Υπάρχουν λεπτομέρειες αντιστοιχου τύπου, οι οποίες κάνουν τη διαφορά. Οποιος λοιπόν τις αντιλαμβάνεται έγκαιρα και φροντίζει για την επίλυσή τους, μόνο καλό κάνει στη γενική εικόνα του νησιού! Ας κινηθούμε καποιες φορές σε συγκεκριμένα ζητήματα γρήγορα: το οφείλουμε στον ίδιο μς τον τόπο και σε κανέναν άλλον.

Αφήστε ένα σχόλιο