Νέα

20 χρόνια μετά την συναυλία του Παπάζογλου στον Αφανή Ναύτη , μία ταινία για την ζωή του στην "αυλή"

Εκτάκτως την Κυριακή 12 Αυγούστου 2018, 9:00μμ στην αυλή , «Εγώ κι ο ίσκιος μου»


Το ντοκιμαντέρ «Εγώ κι ο ίσκιος μου» είναι η υλοποίηση μιας ιδέας φίλων, που θέλησαν να γνωρίσουν τη ζωή και το έργο του Νίκου Παπάζογλου.
Ο Νίκος Παπάζογλου αποτέλεσε μια χαρισματική φυσιογνωμία για την ελληνική μουσική σκηνή. Το «ηλεκτρικό» του ξεκίνημα έδεσε αρμονικά με την αγάπη για τους λαϊκούς δρόμους και ρυθμούς, δημιουργώντας ένα πρωτάκουστο για την εποχή ύφος.
Τα στοιχεία της παράδοσης, που είχε εξάλλου σαν βιώματα από την προσφυγική οικογένειά του και ο ξεχωριστός τρόπος ερμηνείας, ήρθαν να το «δέσουν» γερά και να το καθιερώσουν. Η πολυπραγμοσύνη και η διάθεση να ελέγχει πλήρως τα τραγούδια του, τον έκαναν να στήσει με τα χέρια του ένα από τα πρώτα στούντιο στη Θεσσαλονίκη. Εκεί μαστόρεψε, προβάρισε, δημιούργησε και έδωσε το πρώτο βήμα σε μια γενιά εσωστρεφών καλλιτεχνών και σχημάτων, που έμελλε να παίξουν ως τις μέρες μας καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της μουσικής του τόπου.
Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι συντελεστές της ταινίας το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της, ήταν η συνεννόηση τους με τη γυναίκα του Βαρβάρα Γουίλιαμς. Η ίδια τους εμπιστεύτηκε το εγχείρημα και τους έδωσε σημαντικές επαφές και αρχειακό υλικό. Έπειτα με ταξίδια σε Αθήνα – Νίσυρο – Θεσσαλονίκη ήρθε και η επαφή και η «γνωριμία» με το Νίκο μέσα από φίλους και συνεργάτες του

1 Comment

  • Ήταν η ωραιότερη έκπληξη του καλοκαιριού, από την Κινηματογραφική Λέσχη! Για το Νίκο που αγαπήσαμε. Για το Νίκο που είχαμε την τύχη και τη χαρά να τον δούμε ΔΥΟ φορές στην Άνδρο! Βαγγέλη σ’ ευχαριστούμε!

Αφήστε ένα σχόλιο