Νέα

Στην εκδήλωση για την διάσωση του Ναού του ΠαντοκράτοραΕκδήλωση για την διάσωση του Ναού του Παντοκράτορα στις Γίδες πραγματοποίησε ο Φιλοπρόοδος Όμιλος “Το Γαύριο”

την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018 στο Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου.

Για το σημαντικό αυτό μεταβυζαντινό  μνημείο της Άνδρου, για το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, για τη σημερινή του  κατάσταση και το τι πρέπει να γίνει στο άμεσο μέλλον για να μη καταρρεύσει,  μίλησε η κ. Σταυρούλα Παπανικολοπούλου, αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Η κ. Λίνα Δεμαθά, αρχιτέκτων, τόνισε ότι ο περιβάλλον χώρος του ναού έχει μεγάλο πρόβλημα  που με τη σειρά του  έχει προκαλέσει σημαντικές  φθορές στο μνημείο

και ότι εκεί πρέπει να γίνουν οι πρώτες επεμβάσεις


Παρόν στην εκδήλωση και ο Έπαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης που ομολόγησε ότι μετά από παρότρυνση της κ. Μαρίας Ξένου γνώρισε για πρώτη φορά τώρα τον ναό , υποσχέθηκε ότι θα φτιαχτεί ξανά ο δρόμος από την άσφαλτο  προς  το ναό.

Επίσης  ανακοίνωσε την λειτουργία εκπαιδευτικών εργαστηρίων παρουσίασης για τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο, τον ναό του Παντοκράτορα και τον Πύργο Μουβελά, σε συνεργασία με την ηθοποιό  Ειρήνη Δράκου και την διοργάνωση εκδήλωσης για τον Παντοκράτορα μέσα στο χειμώνα, ώστε να τον γνωρίσει ο κόσμος της Άνδρου.

όλη η εκδήλωση θα βγει σε βίντεο Vanglouk με ανάλυση hd  μέσα στον χειμώνα.


1 Comment

  • Ας φροντίσει κάποιος και για τον δρόμο προς το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου που έχει μεγάλη αναγνωρισιμότητα και επισκεψιμότητα και ευτυχώς είναι το μόνο που υπηρετεί τον ρόλο του όπως ορίζεται από την θρησκευτική μας παράδοση. Ο κ.επαρχος έχει καμία εξαγγελία για αυτό το δρόμο;;; Ή μήπως χρειάζεται εκδήλωση με κοινό και μικρόφωνο;;;

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio