Νέα

Η μεγαλύτερη γιορτή πεζοπορίας τον Οκτώβριο στην Άνδρο!


Το ραντεβού των πεζοπόρων από όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στο πιο πράσινο νησί των Κυκλάδων, την Άνδρο, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης γιορτής πεζοπορίας που έχει ποτέ διοργανωθεί στην Ελλάδα!
Πρόκειται για το 1ο Andros on foot festival, που θα ξεκινήσει στις 6 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 28 του ίδιου μήνα. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι επισκέπτες – πεζοπόροι θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να εξερευνήσουν το πανέμορφο νησί με τα πόδια, επιλέγοντας μια (ή και περισσότερες) από τις 23 πεζοπορικές διαδρομές του προγράμματος, αλλά και να γνωρίσουν τοπικά ήθη και έθιμα, καθώς και να απολαύσουν ντόπιες γεύσεις μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων, στο τέλος κάθε διαδρομής.
Έτσι, ανάμεσα στα άλλα, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στην παρασκευή ντόπιων γλυκών, να πάρουν μέρος σε γλέντι με τοπικά όργανα, να παίξουν παραδοσιακά παιχνίδια του νησιού, αλλά και να παρακολουθήσουν την προβολή της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη, «Μικρά Αγγλία».
Τοπικοί σύλλογοι θα προσφέρουν στο τέλος κάθε διαδρομής Γεύσεις Άνδρου, με πρώτη ύλη τα υπέροχα τοπικά προϊόντα του νησιού. Για όλους τους επισκέπτες έχουν εξασφαλισθεί σημαντικές εκπτώσεις τόσο για την μετάβαση, όσο και για τη διαμονή στο νησί.

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα, τις εκδηλώσεις, τις εκπτώσεις κλπ, μπορεί να βρει κάποιος στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ (www.androsonfootfestival.gr).
Να σημειωθεί πως η Άνδρος διαθέτει 170 χιλιόμετρα καλά συντηρημένων μονοπατιών, από τα οποία η συνεχόμενη διαδρομή 100 χιλιομέτρων Andros Route έχει εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό σήμα ποιότητας Leadinq Quality Trails-Best of Europe από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πεζοπορίας -κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί θεαματικά ο πεζοπορικός τουρισμός στο νησί την τελευταία τριετία, με επισκέπτες κυρίως από το εξωτερικό. Ήταν το πρώτο νησί στην Ευρώπη που εξασφάλισε πιστοποίηση ποιότητας.
Ταυτόχρονα με το φεστιβάλ πεζοπορίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Άνδρο και η 2η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών, από τις 12 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή φορέων και οργανώσεων από όλη την Ελλάδα.
Περισσότερες πληροφορίες: www.androsonfootfestival.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio