Νέα

Χειροτονήθηκε ιερέας στ’ Αλαδινού ο Ελευθέριος Φραδέλος


Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β´ ιερούργησε το Σάββατο 25 Αυγούστου 2018, το πρωί στον Ενοριακό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Αλαδινού, πλησίον της Χώρας Άνδρου και τέλεσε την σε Πρεσβύτερο χειροτονία του Διακόνου Ελευθερίου Φραδέλου, ο οποίος και θα διακονήσει στην Ενορία αυτή, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναχράντου Αρχιμ. Ευδόκιμου, του προοδοιπορήσαντος και επί πεντηκονταετία διακονήσαντος την Ενορία Αρχιμ. Κυπριανού και Εφημερίων της Άνδρου, και με την παρουσία του Επάρχου Άνδρου κ. Δημ. Λότσαρη, του Αντιδημάρχου Άνδρου κ. Χρ. Βουραζέρη και πλήθους πιστών από την Ενορία, τη Χώρα και τις πέριξ περιοχές.
Απευθυνόμενος προς τον νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β´ τον προέτρεψε να κρατήσει με φόβο Θεού και αγάπη προς τους πιστούς τη σκυτάλη και την παρακαταθήκη, που παραλαμβάνει από τον Αρχιμ. Κυπριανό, στα χαρίσματα και τις αρετές του οποίου, εμφανώς συγκινημένος, αναφέρθηκε.
«Ιδέ», είπε χαρακτηριστικά, στον νέο Πρεσβύτερο, «την Αγία Τράπεζα και την επ´ αυτής άσβεστη λυχνία, από το φως της οποίας να εμπνέεσαι και να φωτίζεις τις ψυχές των ανθρώπων!».
Ευχαρίστησε, τέλος, την οικογένεια του και όλους τους παρισταμένους, τους οποίους κάλεσε να περιβάλλουν με αγάπη το νέο Εφημέριό τους.
Από το   http://www.imsyrou.gr/


περισσότερες φωτογραφίες:  στο σάιτ  Ιερά Μητρόπολη Σύρου &  στο μπλογκ    Χρυσοβαλάντης Δημήτρης Αχλάδης

Αφήστε ένα σχόλιο