Νέα

Ο σύλλογος “Φίλοι της Καϊρείου Βιβλιοθήκης” διοργανώνει εκδρομή στο Ναύπλιο, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018!


Το Ναύπλιο είναι μια πόλη ιδιαίτερα γοητευτική, με διάχυτη την αύρα της πρώτης πρωτεύουσας του ελληνικού κράτους. Στεφανώνεται από δύο ενετικά κάστρα, την Ακροναυπλία και το Παλαμήδι τα οποία προσφέρουν εντυπωσιακή θέα στην θάλασσα και στο νησάκι Μπούρτζι με το ομώνυμο φρούριο. Η παλιά πόλη είναι διάσπαρτη με αναπαλαιωμένα αρχοντικά, σοκάκια γεμάτα ιστορικές εκκλησίες, τούρκικες κρήνες και χαμάμ. Ο κεντρικός της πεζόδρομος καταλήγει στην λιθόστρωτη πλατεία Συντάγματος γύρω από την οποία είναι συγκεντρωμένα το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βουλευτικόν που στέγασε το πρώτο κοινοβούλιο του ελεύθερου ελληνικού κράτους και το Παλιό Τζαμί.
Λίγα λεπτά έξω από το Ναύπλιο, στους ανακαινισμένους χώρους ενός παλαιού εργοστασίου, βρίσκεται ο υπέροχος χώρος τέχνης, πολιτισμού και δημιουργίας «Φουγάρο» ο οποίος σε συνεργασία με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, παρουσιάζει αυτή την εποχή μια μεγάλη αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στον Έλληνα δημιουργό Γιάννη Τσεκλένη. Η έκθεση εστιάζει στο έργο του σχεδιαστή μέσα από συλλογές ρούχων και υφασμάτων του, από το 1965 ως το 1991, και περιλαμβάνει πολλές μακέτες υφασμάτων, φωτογραφίες, ντοκουμέντα της εποχής, ταινίες και σπάνιο υλικό από το αρχείο του σχεδιαστή.

 

Το πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής:

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018
9:30 αναχώρηση με πούλμαν από την κάτω Κηφισιά, ραντεβού 9:15 στο σουπερ μάρκετ Θανόπουλος
10:00 αναχώρηση από Σύνταγμα, γωνία Φιλελλήνων και Μητροπόλεως
12:00 άφιξη στο Ναύπλιο, επίσκεψη στον χώρο τέχνης και πολιτισμού « Φουγάρο», έκθεση Γιάννη Τσεκλένη «Τσεκλένης, Τα χρόνια της μόδας»
13:30 μεσημεριανό φαγητό με ψαρικά και θαλασσινά σε ταβέρνα στο λιμάνι του Ναυπλίου
15:00-17:00 οργανωμένη ξενάγηση στην πόλη του Ναυπλίου και στα σημαντικότερα αξιοθέατά της, ή ελεύθερη περιήγηση, με στάση για καφέ και δοκιμή του περίφημου παγωτού του Ναυπλίου
17:00 αναχώρηση του λεωφορείου από Ναύπλιο
19:00 άφιξη Αθήνα (Σύνταγμα και Κηφισιά)

 

Η ελάχιστη συμμετοχή στην εκδρομή είναι 40 ευρώ το άτομο και περιλαμβάνει την μεταφορά με πούλμαν, το εισιτήριο στην έκθεση στο ΦΟΥΓΑΡΟ, το γεύμα με θαλασσινά και ψαρικά, και την ξενάγηση στην πόλη του Ναυπλίου από ειδικευμένη ξεναγό.
Οποιαδήποτε επιπλέον οικονομική προσφορά σας στον Σύλλογο είναι ιδιαιτέρως ευπρόσδεκτη!
Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή, τηλεφωνώντας στις Κατερίνα Μαρκιανού (697-4872456), και Έρρικα Καΐρη (697-7258961) το συντομότερο (και το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 12/11/18) καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες!

Σας περιμένουμε, να περάσουμε μαζί μια όμορφη Κυριακή ενισχύοντας συγχρόνως την Καϊρειο Βιβλιοθήκη!

Φιλικά,
Μαριέλλα Μαρκιανού-Σπηλιοπούλου
Για το ΔΣ του Συλλόγου Φίλων της Καϊρείου Βιβλιοθήκης

Αφήστε ένα σχόλιο