Νέα

Η Άνδρος αποχαιρετά τον Γιάννη Γλυνό

 

Η οικογένεια, συνεργάτες, πάρα πολλοί φίλοι και  πολιτικοί  αποχαιρέτησαν σήμερα το μεσημέρι, Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 , στον Άγιο Νικόλαο του όρμου Κορθίου, τον πρόωρα χαμένο Γιάννη Γλυνό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου διάβασε ο πρόεδρός του Ελευθέριος Μπάλας

Μίλησε επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος

ο βουλευτής Κυκλάδων  της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βούρτσης

 

 

ο Έπαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης

 

 

ο εκδότης Γιώργος Δαρδανός

 

 

 

ο Καθηγητής και συνεργάτης  Βαγγέλης Πισσίας

 

και η εκπαιδευτικός και συνεργάτης του ,Μαργαρίτα Κορκοδείλου

 

 

 

 

 

 

και βίντεο αργά το βράδυ…

1 Comment

  • Ήταν κεραυνός το άκουσμα του πρόωρου θανάτου του αγαπητού φίλου Γιάννη. Ένας χαρισματικός, γνήσιος πατριώτης, ένας άνθρωπος της προσφοράς, πραγματικός άρχοντας, ευγενής με πλατύ χαμόγελο, που πάντα κέρδιζε τον συνομιλητή του ο Γιάννης Γλυνός. Προσωπικά γνωριστήκαμε στη δεκαετία του ΄90, όταν από τον σύλλογο των Αποικίων οργανώσαμε σεμινάρια για παραγωγούς της Άνδρου. Ήλθε λοιπόν αυτόκλητος, από ευαισθησία για το εγχείρημα, έτοιμος να συνδράμει και προσθέσει τις δικές του εμπειρίες. Ήταν πολυτάλαντος, με φλογερό πάθος για την Άνδρο και τους συμπατριώτες. Μας εντυπωσίασε όλους η έντονη διάθεση προσφοράς του. Από τη θέση του Δημάρχου Κορθίου και της Άνδρου μεταγενέστερα ήταν παρών στις μεγάλες δραστηριότητες που οργανώσαμε για το νησί, την ιστορία του, τον πολιτισμό του. Ειδικότερα στις εκδηλώσεις για τον Αριστοτέλη, γόνο της ανδριακής αποικίας των Σταγείρων, ενδιαφέρθηκε ο ίδιος προσωπικά, θέτοντας τις εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του Δήμου. Τα ίχνη που άφησε στο διάβα του από το νησί είναι πολλά και σημαντικά. Μεταξύ άλλων υπήρξε ο εμπνευστής και πρωτοπόρος δημιουργός του Κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο Κόρθι. Σε κάποιες από τις εκεί εκδηλώσεις με τον επίσης αείμνηστο φίλο καθηγητή του ΕΚΠΑ Γιώργο Θεοχαράτο και τον τότε αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου, μας υποδέχθηκε ακούραστος να μας ξεναγεί διηγούμενος για τα οράματα και προγράμματά του. Και ήταν πράγματι πολλά. Για τα Αποίκια δεν έκρυβε το ενδιαφέρον του με τους εκεί δραστήριους συλλόγους, τον Φιλανθρωπικό, αλλά και τον Απανταχού Αποικιανών, για το έργο που προσφέρουν. Πάντα ήταν έτοιμος να συμπαρασταθεί και πρόθυμος να συζητήσει, να συμβουλέψει. Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι αναλαμβάνοντας τα ηνία του Δήμου Άνδρου ήλθε και στ’ Αποίκια να ενημερωθεί λεπτομερέστερα για τις δραστηριότητές μας, εκφράζοντας ενθουσιασμό και τη συμπαράστασή του. Την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε ήταν στον Όρμο με συνεργάτες του σε θέματα περιβάλλοντος. Με εντυπωσίασε, για πολλοστή βέβαια φορά, όταν οι τελευταίοι περιέγραφαν την υψηλής ποιότητας καρποφόρο συνεργασία τους, εκφράζοντας θερμούς επαίνους για το πρόσωπό του, για τις γόνιμες πρωτοβουλίες του. Ακόμα και τότε ονειρεύονταν τα διάφορα ενδεχόμενα στην οργάνωση ειδικών προγραμμάτων στους χώρους που έχουμε δημιουργήσει. Σε κάθε μια από τις πολλές συναντήσεις μας για διάφορα θέματα, αποχωρούσα γεμάτος αισιοδοξία από τις συζητήσεις μας.
    Καλό σου ταξίδι αγαπητέ φίλε Γιάννη. Το κενό που αφήνεις είναι μεγάλο. Θα σε θυμόμαστε πάντα για το ήθος και τη μεγάλη προσφορά σου στον τόπο!
    Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά σου.

Αφήστε ένα σχόλιο