Νέα

Η απάντηση του Δήμου Άνδρου στην επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοχύλου

 

Σχετικά με δημοσίευμα σε τοπική ιστοσελίδα του κ. Γιάννη Τηνιακού, Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοχύλου, θέλουμε να ενημερώσουμε τόσο τον σύλλογο, όσο και τους δημότες μας στο χωριό Κοχύλου, ότι: Όπως έχει αναφερθεί, στο πλαίσιο των εργασιών για τη βελτίωση του δικτύου ύδρευσης της Άνδρου, επιδιορθώθηκαν χρονίζοντα προβλήματα διαρροών στην περιοχή Κοχύλου. Οι επισκευές στο πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης είναι συνεχείς και πραγματοποιούνται ανελλιπώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Παράλληλα, όσον αφορά το καίριο θέμα των γεωτρήσεων, ο Δήμος Άνδρου, έπειτα από ενέργειες και διαδικασίες των υπηρεσιών του, εξασφάλισε σε σύντομο χρονικό διάστημα την απαραίτητη αδειοδότηση και στη συνέχεια προχώρησε στη διάνοιξη της γεώτρησης. Ακολούθως, σε συνεργασία του Αντιδημάρχου Κορθίου με την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κοχύλου, έγινε τοποθέτηση των στύλων της ΔΕΗ και απομένει η ηλεκτροδότησή της από τη ΔΕΗ, ενισχύοντας το υπάρχον δίκτυο υδροδότησης της περιοχής. Επίσης, ως οφείλει, ο Δήμος Άνδρου πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους για την ποιότητα του νερού στο χωριό Κοχύλου -όπως και σε κάθε περιοχή της Άνδρου.

Επιπλέον, θεωρούμε δεδομένο ότι τόσο η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κοχύλου, όσο και ο Αντιδήμαρχος Κορθίου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους και της ευθύνης που τους αναλογεί, μεριμνούν για τη διευθέτηση προβλημάτων που προκύπτουν, καθώς και θεμάτων που απασχολούν την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής, όπως η καθαριότητα, ο ηλεκτροφωτισμός, οι επισκευές και η συντήρηση δημοτικών κτιρίων.

Συγχρόνως, ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι καταβάλλουν προσπάθειες για την αναβάθμιση της περιοχής και της ζωής των κατοίκων, μέσω ενεργειών όπως η παραχώρηση του Κοινοτικού Καταστήματος στον Πολιτιστικό Σύλλογο για τη χρήση του ως παιδότοπος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και η παραχώρηση δημοτικού κτιρίου στην Εφορεία Αρχαιοτήτων για τη φύλαξη αρχαιολογικών ευρημάτων από το Κάστρο.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοχύλου «Της Γριάς του Κάστρο», όπως και κάθε σύλλογος στα χωριά μας, σκοπό έχει να στηρίζει τις δράσεις στο χωριό σε συνεργασία με λοιπούς φορείς και με τον Δήμο, φροντίζοντας όλοι μαζί για την επίλυση προβλημάτων του χωριού. Για τον λόγο αυτό και στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων του, ο Δήμος Άνδρου ενίσχυσε οικονομικά με 1.000 ευρώ τον σύλλογο.

Σε καμία περίπτωση, όλα τα παραπάνω δε συνιστούν «αμέλεια και εγκατάλειψη» ενός χωριού, όπως αναφέρεται στην επιστολή και ως εκ τούτου οι προτάσεις «το χωριό μας, τα τελευταία χρόνια, κατά γενική ομολογία, είναι εντελώς παραμελημένο από τον Δήμο» και «Η συστηματική εγκατάλειψη του χωριού από τον Δήμο είναι γεγονός» δεν ευσταθούν. Οι εκφράσεις «συστηματική», «κατά γενική ομολογία» και «εντελώς (παραμελημένο)» δημιουργούν σκοπίμως αρνητικές εντυπώσεις για να μεγεθύνουν τα προβλήματα, γεγονός που δε συμβάλλει στην κατεύθυνση της εύρεσης λύσεων.

Επίσης, δεδομένου ότι η «αγανάκτηση» είναι γενικευμένη, αφού όπως αναφέρει ο κ. Τηνιακός αφορά όλους τους κατοίκους του Κοχύλου, θα μπορούσε να έχει κατατεθεί εγγράφως μία επιστολή που θα αναφέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το χωριό, με παραλήπτες τον Δήμαρχο Άνδρου και τον Αντιδήμαρχο Κορθίου και όχι με απευθείας δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο, χωρίς να έχει λάβει προηγουμένως ο Δήμος κάποια ενημέρωση. Ο γόνιμος διάλογος και η συζήτηση είναι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται στις δημοκρατικές κοινωνίες στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων.

Όσον αφορά δε, την τελευταία πρόταση της επιστολής, οι θιγόμενοι αιρετοί εκπρόσωποι του Δήμου Άνδρου, με διάθεση για διάλογο με τους δημότες τους και έχοντας ως μοναδικό σκοπό την επίλυση προβλημάτων της συγκεκριμένης περιοχής, αποφεύγουν «εντελώς» να τη σχολιάσουν, παρά το «κατά γενική ομολογία» απειλητικό της ύφος που δεν αρμόζει σε υπεύθυνους πολίτες μιας πολιτισμένης κοινωνίας.

1 Comment

  • Η αλήθεια είναι όμως ότι ο Δήμος αφυπνίζεται μόνο σε δημοσιευμένα κείμενα. Άσε δε που και μεταξύ σας εσείς (της ηγεσίας καθώς και της μείζονος αλλά και της ελάσσονος αντιπολιτεύσεως) με κείμενα δημοσιευμένα στο διαδίκτυο συνεννοείστε και αλληλοξεκατινιαζόσαστε!
    Συνεπώς καλώς έπραξαν οι Κοχυλιανοί και δημοσίευσαν το κείμενο, αλλιώς κανείς δεν θα τους έδινε σημασία. Εκτός αν λόγω προεκλογικής περιόδου έκανε ο Δήμος μιαν εξαίρεση…

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio