Νέα

Η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών γιόρτασε τα 60χρονα από την ίδρυση της

 

 

Στην Αίθουσα “Λόγου και Τέχνης” της “Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας” (Στοά του Βιβλίου) πραγματοποιήθηκε το εσπέρας της Τετάρτης, 28 Νοεμβρίου, πανηγυρική εκδήλωση για τα 60 χρόνια από της ιδρύσεώς της, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ.Καλλινίκου, του Αρχιεπισκόπου των εν Αθήναις ΡΚαθολικών κ. Σεβαστιανού, του Προέδρου του Αρείου Πάγου κ.Βασ. Πέππα, του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών κ.Αντ. Κουνάδη, του Αντιπροέδρου της Ακαδημίας Αθηνών κ. Στέφ. Ήμελλου, των Βουλευτών Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, των Επάρχων Τήνου και Άνδρου κ.κ. Γιαγιά και Λότσαρη, Ακαδημαϊκών, Καθηγητών, του Προέδρων των εν Αθήναις Συριανών, Προέδρων Κυκλαδικών Φορέων και Σωματείων και πλήθους Κυκλαδιτών και φίλων των Κυκλάδων.

Την Εκδήλωση χαιρέτησαν ο Προέδρος της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών, Καθηγητής Ιατρικής κ. Δημήτριος Κορρές, υιός του ιδρυτή της αειμνήστου Στυλιανού Κορρέ, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της Εταιρείας, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ακαδημαϊκός και επίτιμος εταίρος της Εταιρείας Κκλαδικών Μελετών κ. Μανώλης Κορρές, ο οποίος με χειμαρρώδη και από στήθους λόγο ανέπτυξε το θέμα “Κυκλάδες και Ιωνική Αρχιτεκτονική”.

 

Χαιρετισμό, στο τέλος της εκδηλώσεως, απηύθυναν και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ και Παροναξίας κ. Καλλίνικος και ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος των εν Αθήναις ΡΚαθολικών κ. Σεβαστιανός.
Ακολούθησε δεξίωση με Κυκλαδικά εδέσματα.   ( http://www.imsyrou.gr )

 

Αφήστε ένα σχόλιο