Νέα

Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος “Το Γαύριο” γιόρτασε τον Άγιο Νικόλαο και στην Αθήνα

 

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νικολάου, πολιούχου του Γαυρίου, προστάτη των ναυτικών μας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στον Ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου του Καρύτση η καθιερωμένη αρτοκλασία. 

Ακολούθησε καφές και κέρασμα σε γειτονικό καφέ, όπου είχαμε την χαρά να βρεθούμε με πολλούς συμπατριώτες μας που κατοικούν στην Αθήνα και να ανταλλάξουμε ευχές για τις άγιες μέρες που έρχονται.

1 Comment

  • Το πρόβλημα με τις περισσότερες συλλογικές οντότητες που σχετίζονται με το νησί της Ανδρου, έχει να κάνει με το γεγονός του οτι έχουν παράλληλα εκτός του νησιού και αντίστοιχο σύλλογο στην Αθήνα, τα μέλη του οποίου διεξάγουν δράσεις εκεί, εκδρομές ή διάφορες άλλες δραστηριότητες γενικότερα μακριά από την ίδια την Ανδρο. Τα τελευταία χρόνια ποτέ δεν έχει έρθει έστω μια μικρή αντιπροσωπεία στο νησί για τις εορταστικές εκδηλώσεις στον Αγιο Νικόλαο, την Θεοσκέπαστη, την Αγία Μαρίνα και σε άλλες εξίσου σημαντικές ημερομηνίες που ολόκληρο το νησί ή μέρος αυτού εορτάζει! Με αφορμή το αρθρο σας για τον Φιλοπρόοδο Ομιλο, θα θυμηθεί κανείς την Ενωση Ανδρίων, τον Σύνδεσμο Ανδρίων, τους Ανδριώτες επιστήμονες και αρκετούς άλλους φορείς, οι οποίοι κατα την τελευταία δεκαετία δεν έχουν συμμετάσχει ενεργά στα δρώμενα εντός του νησιού, αλλά κανουν παράλληλα εκδηλώσεις εκτός της Ανδρου. Δεν λέει κανείς να μην δραστηριοποιούνται ή γιατί δραστηριοποιούνται στην έδρα τους, αλλά εφόσον σχετίζονται με την Ανδρο δε θα έπρεπε ανα διαστήματα τα μέλη τους να επισκέπτονται και την Ανδρο, δίνοντας ζωή και κίνηση στην τοπική αγορά (πχ επιχειρήσεις καφεστίασης και άλλα εμπορικά καταστήματα), ειδικότερα κατά τους χειμερινούς μήνες? Τον Αύγουστο στο φούλ της τουριστικής σεζόν όλοι ξέρουμε να διενεργούμε εκδηλώσεις που ο τόπος σφύζει απο κόσμο. Το νησί ομώς μας έχει όλους ανάγκη και τον χειμώνα που η τοπική αγορά (σε όλες τις περιοχές του) είναι ελάχιστη εως μηδενική!

Αφήστε ένα σχόλιο