Νέα

Με ένα καράβι-φως έρχονται  φέτος τα Χριστούγεννα στο λιμάνι της Άνδρου!

Με ένα καράβι-φως υποδεχόμαστε φέτος τα Χριστούγεννα στο λιμάνι της Άνδρου!

Σε μια Πανανδριακή γιορτή χαράς, ελπίδας και προσφοράς, ντυμένη με αγάπη, μουσικές, μυρωδιές και δημιουργίες από κάθε γωνιά του νησιού, το Γαύριο φωτίζει το καράβι του και ανοίγει πανιά για το τριήμερο των εορταστικών του εκδηλώσεων, την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 στις 6:30μ.μ.

Μαθητές από όλα τα σχολεία της Άνδρου θα δώσουν το παρών, συμμετέχοντας ενεργά με τις παρουσιάσεις τους, που τούτη τη χρονιά, εκτός από χριστουγεννιάτικο θα έχουν και έναν άλλο χαρακτήρα.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας να ενισχυθεί ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), που επιχειρεί και πραγματοποιεί ευχές παιδιών, τα οποία πάσχουν από απειλητικές για την ζωή τους ασθένειες, εντάσσεται στη γιορτή η δράση «Το Αστέρι της Ευχής». Μικροί και μεγάλοι θα έχουν προμηθευτεί το δικό τους αστέρι και θα στείλουν μέσα από αυτό την ευχή τους, ως ένα δείγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Παράλληλα, ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί τα Χριστουγεννιάτικα Bazaar και να απολαύσει τα κεράσματα που θα προσφέρουν οι σύλλογοι και οι επαγγελματίες του τόπου, υπό τους ήχους της μουσικής που θα παίζει η Φιλαρμονική του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

Τέλος, ο Ενεργειακός Όμιλος «ΗΡΩΝ» θα διαθέσει ηλεκτρικά ποδήλατα για τις βόλτες των μικρών μας φίλων καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκεκριμένης ημέρας. Με απώτερο σκοπό τη δημιουργία μοναδικών και ανεξίτηλων αναμνήσεων μέσα από μια μεγάλη συνάντηση μεταξύ ανθρώπων από όλο το νησί, καλούμε την καθεμία και τον καθένα ξεχωριστά να είναι εκεί και να γιορτάσει μαζί μας!

Το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου θα ακολουθήσουν ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά δρώμενα, για τα οποία θα υπάρξουν νεώτερες ενημερώσεις.

 

Διοργανωτές της Πανανδριακής Γιορτής του Γαυρίου:

Δήμος Άνδρου

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου

Τοπική Κοινότητα Γαυρίου

Πατέρας Καλλίνικος, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου

Χορευτικός Όμιλος Υδρούσας

Επαγγελματίες  και κάτοικοι του Γαυρίου

 

Ανακοίνωση του Δήμου Άνδρου για τις εορταστικές εκδηλώσεις στο Γαύριο στις 14 Δεκεμβρίου

Η Τοπική Κοινότητα Γαυρίου και ο Δήμος Άνδρου παρακαλεί τους μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής να μην παρκάρουν τα οχήματά τους κατά μήκος της παραλιακής οδού του λιμανιού του Γαυρίου, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, την Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018.
Απαραίτητη κρίνεται η συνδρομή του κόσμου για τη διοργάνωση των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Γαυρίου, και ειδικότερα για να μπορέσει να στηθεί και να φωτιστεί το εορταστικό «καράβι». Παράλληλα, εφιστούμε την προσοχή σε όσους αφήνουν τα αυτοκίνητά τους στην παραλιακή οδό, προκειμένου στη συνέχεια να ταξιδέψουν χωρίς αυτά με πλοίο, όπως τα απομακρύνουν τη συγκεκριμένη ημέρα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ενεργειακός Όμιλος «ΗΡΩΝ» θα διαθέσει ηλεκτρικά ποδήλατα για τις βόλτες των μικρών μας φίλων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τέλος, να σημειωθεί ότι παρόντες και επιβλέποντες στο λιμάνι του Γαυρίου θα είναι εκπρόσωποι του Λιμενικού και της Αστυνομίας για τη διασφάλιση της τήρησης των οδηγιών.
Σας παρακαλούμε, λοιπόν, όπως σεβαστείτε τις παραπάνω υποδείξεις ώστε να μην παρεμποδιστούν οι εργασίες των διοργανωτών για την προετοιμασία της εορταστικής εκδήλωσης.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.
Από το γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου Άνδρου

Αφήστε ένα σχόλιο