Νέα

Ανάγνωση παλιών ανδριώτικων χριστουγεννιάτικων ιστοριών από τη Λαϊκή Σκηνή

Την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018, στις 6 η ώρα, στο Σύλλογο Λειβαδίων, μέλη της Λαϊκής Σκηνής Άνδρου θα διαβάσουν  χριστουγεννιάτικες ιστορίες του Λεωνίδα Δ. Σιγάλα, από το βιβλίο του “Παλιές Ανδριώτικες Ιστορίες”.

Μετά την ανάγνωση ο σύλλογος Λειβαδίων θα προσφέρει κεράσματα.

Τιμή εισόδου 5 ευρώ ,  το χρηματικό ποσό των εισιτηρίων θα δοθεί στον Φιλανθρωπικό Σύλλογο Αποικίων.

 

( Για την αφίσα “πειράχτηκε” φωτογραφία  ζωγραφικού έργου του Ανδριώτη  Δομένικου Βαρδακώστα)

Ο Λεωνίδας Δ. Σιγάλας άνθρωπος με ευαισθησίες και ταλέντο στις τέχνες και τα γράμματα,θέλησε κάποτε να δικαιώσει και να αφήσει στη μνήμη των νεωτέρων κάτι από τα περασμένα.

Χωρίς να διεκδικεί λογοτεχνικές αξίες ενός συγγραφέα, κατέγραψε σε σύντομα αφηγήματα την ατμόσφαιρα, τις συνήθειες και τις νοοτροπίες μιας άλλης καθημερινότητας , στις αρχές του περασμένου αιώνα…

Στην Άνδρο εκείνου του καιρού εντόπισε τύπους και χαρακτήρες, πίκρες και καημούς, χαρές και ελπίδες που έτρεφαν άλλοτε τα όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς και μιας Άνδρου που τείνει πλέον να εξαφανιστεί.

Τα γραπτά αυτά που μερικά είχαν κατά καιρούς δημοσιευτεί στην “Ανδριακή” συγκέντρωσε η Βιβή Παλαιοκρασσά μαζί με φωτογραφίες του Σπύρου Μελετζή ,του Ευθύμιου και Ασημίνας Σπυριδονώπουλου, Ιωάννη Στεφάνου και Δημήτρη Χάλαρη, τα κείμενα φρόντισε η κριτικός Αθηνά Σχινά και χρησιμοποιήθηκε πρόσθετο υλικό από το τυπογραφείο του Αντώνη Πολέμη και την Καΐρειο Βιβλιοθήκη. Την έκδοση ανέλαβε το Ίδρυμα Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως του οποίου υπήρξε εμψυχωτής και πρωτεργάτης.

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio