Νέα Φεστιβάλ Άνδρου

Οι “Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου” προσφέρουν σεμινάρια μουσικής για νέους – Δ’ Κύκλος

Η “Λέσχη Ανδρίων” φιλοξενεί την ΑΜΚΕ “Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου” και τον μουσικό και μουσικολόγο Σπύρο Λούκο την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 19:00 – 21:00 για τον Δ’ Κύκλο των πρωτότυπων μαθημάτων μουσικής για νέους 15 – 19 χρονών.

Περιγραφή:

Η μουσική είναι ήχοι και σιωπές, είναι ένταση και χροιά, συχνότητα, συγκίνηση και πάνω από όλα τέχνη! Στα μουσικά έργα που μας παθιάζουν ο χρόνος είναι “απών” και το μυαλό με μάτια κλειστά ταξιδεύει. Η μουσική είναι επίσης επιστήμη που αν θελήσουμε να καταλάβουμε και να βυθιστούμε στον θαυμαστό κόσμο της πρέπει να την προσεγγίσουμε με την λογική, να μάθουμε τους κανόνες της. Αυτή την μελωδική “γραμματική της μουσικής” θα διδάξει σε τρεις κύκλους ο μουσικολόγος Σπύρος Λούκος με την βοήθεια οπτικοαουκουστικών παραδειγμάτων, διαλόγου και πολλών μουσικών ήχων. Αν είστε νέος, νέα από 15 έως 19 χρονών μην χάσετε αυτά τα μαθήματα. Πολλοί ενήλικες θα σας πουν πως ένα μόνο τραγούδι τους άλλαξε κάποτε τη ζωή!

Τους μουσικούς κύκλους οργανώνουν και προσφέρουν οι «Φίλοι του Φεστιβάλ Άνδρου» (ΑΜΚΕ) συνεχίζοντας έτσι την προσπάθεια προσέγγισης των νέων που ξεκίνησαν πέρσι. Για φέτος αυτή η προσπάθεια επικεντρώνεται στις ηλικίες από 15 έως 19 χρονών και προσδοκά να δώσει εφόδια για μια βασική αντίληψη της μουσικής.

Τα βασικά σημεία των συναντήσεων “H τέχνη του χρόνου και o άχρονος τόπος συνάντησης” με τον Σπύρο Λούκο είναι:
-Τι είναι μουσική.
-Πως ξεκίνησε. Οι πρώτες εκφράσεις της.
-Χρήσεις μέσα στην παγκόσμια Ιστορία.
-Μουσική και σύγχρονα μέσα.
-Τρόποι ακρόασης/εκτίμησης.
-Άχρονος τόπος συνάντησης: συνθέτες διαφορετικών εποχών και στυλ συναντιούνται. Τι τους συνδέει; Παραδείγματα.
-Τα οπτικοακουστικά παραδείγματα προέρχονται από όλο το φάσμα της Τέχνης της Μουσικής. Ενδεικτικά: κλασική, όπερα, rock, pop, blues, jazz, hip hop, funk, παραδοσιακή και έντεχνη ελληνική μουσική.

-Συζήτηση πάνω σε μουσικές που θα φέρουν οι συμμετέχοντες.

Το πρόγραμμα της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019:
Γαύριο: ώρα 11:00-13:00 Αίθουσα σχολείου γυμνασίου-λυκείου Γαυρίου
Χώρα: ώρα 19:00-21:00 Λέσχη Ανδρίων

Αφήστε ένα σχόλιο