Νέα

Ξεκινά το «μουσικό εργαστήρι» για τα παιδιά των δημοτικών σχολείων

Το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Ιανουαρίου 2019, ξεκινά ο πρώτος κύκλος των μουσικών εργαστηρίων για μαθητές Α’, Β’ και Γ’ τάξεων δημοτικών σχολείων, που παρέχονται δωρεάν από την ΑΜΚΕ «Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου», με την υποστήριξη του Δήμου Άνδρου και των ακτοπλοϊκών εταιρειών «Fast Ferries» και «Golden Star Ferries».

Τα μουσικά εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσες σχολείων στο Μπατσί, στο Κόρθι και τη Χώρα και η διάρκεια τους είναι από τον Ιανουάριο έως και τον Μάιο του 2019. Πρόκειται για μια διαδραστική και ζωντανή διαδικασία αλληλεπίδρασης με την καθοδήγηση της μουσικολόγου κας Νίκης Μιχαλάκα, «που έχει σκοπό να ξελογιάσει τους μαθητές των Α’, Β’ και Γ’ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων Άνδρου και να τους οδηγήσει σε οάσεις ακρόασης τραγουδιού, αυτοσχεδιασμού και δημιουργίας».

Στο εργαστήρι τα παιδιά θα φτιάξουν ένα μουσικό, φωνητικό και ορχηστρικό σύνολο. Θα έλθουν σε επαφή με τις βασικές μουσικές έννοιες του ρυθμού και της φωνητικής, θα δημιουργήσουν αυτοσχεδιαστικά μουσικές φόρμες, θα αναπτύξουν μέσα στην ομάδα πνεύμα συνεργασίας, υπευθυνότητας, πειθαρχίας και επικοινωνίας. Στο δημιουργικό περιβάλλον του εργαστηρίου, η προσωπική και η συλλογική έκφραση ορίζουν το πλαίσιο, το κάθε παιδί φέρνει τη στιχουργική και μουσική του φαντασία και τα προσφέρει στην ομάδα.

Βιογραφικό της κας Μιχαλάκα

H Νίκη Μιχαλάκα γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα. Ξεκίνησε μαθήματα μουσικής στο Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου, αποφοίτησε ως αριστούχος από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διδακτική εμπειρία στην Προσχολική, Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Διδάσκει το μάθημα της μουσικής και της μουσικοκινητικής αγωγής στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, πιάνο και θεωρία στο Ωδείο Ωρίων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρώτου κύκλου των μουσικών εργαστηρίων:

Σάββατο 19 Ιανουαρίου
11:00-12:30 Δημοτικό σχολείο Μπατσίου (για μαθητές Γαυρίου & Μπατσίου)
16:00-17:30 Δημοτικό σχολείο Κορθίου (για μαθητές Κορθίου & Πίσω Μεριάς)

Κυριακή 20 Ιανουαρίου
10:00-11:30 Δημοτικό σχολείο Χώρας (για μαθητές Μεσσαριάς)
12:00-13:30 Δημοτικό σχολείο Χώρας (για μαθητές Χώρας)

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio