Νέα

Η δημοτική παράταξη ” Ανδριακή Ενότητα” απαντά στον υποψήφιο δημ. σύμβουλο κ. Γιώργο Τρανάκο

Η Ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιώργου Τρανάκου στο Facebook: 

” Με την παρούσα Αυτοδιοικητική μου ιδιότητα ως Προεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κορθίου, θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Θεοδόση Σουσούδη και τους συνεργάτες,για την μέχρι τώρα πορεία της Δημοτικής Αρχής. Η πορεία αυτή ήταν απο την αρχή δύσκολη, έν μέσω οικονομικής κρίσης της πατριδας μας, κρίσης θεσμών, αξιών ηθικών και πολιτειακών, όπου δεν γνωρίζαμε τι θα μας ξημερώσει. Η Δημοτική Αρχή, ήρθε άμεσα σε αντιμετώπιση των προβληματων του νησιού μας καθως δεν βρηκε σε κανένα σημείο στρωμένο χαλί. Παραθέτω μια σύντομη σειρά αυτών για να μην ξεχνιόμαστε: α) Το πρόβλημα των απορριματων, θεση ΧΥΤΥ β) την υποστελεχωση Κ.Υ. Ανδρου, (εδω θυμίζω οτι το Κορθι ηταν χωρις αγροτικο ιατρο σχεδον δυο χρόνια), γ) τις ασυντήρητες εκπαιδευτικες μοναδες, δ) τις ακατάλληλες και απαγορευμενες για χρήση παιδικες χαρες, ε) τον διαλυμένο στολο οχημάτων του Δημου, ασυντηρητων και δεσμευμένων στα ιδιωτικά συνεργεία, ζ) την μη οργάνωση των Υπηρεσιων του Δημου, χωρις οργανόγραμμα, χωρις στόχους εσοδων και υπό επιτήρηση, η) η Αναπτυξιακή Δημοτική εταιρεία υπό οικονομική διαλυση θ) σφαγεία προβληματικά με απαγόρευση λειτουργιας τον Σεπτέμβριο του 2014 ι) προβλήματα στην λειτουργία βιολογικού καθαρισμού Κορθίου, κ) Πολιτιστικό Κεντρο Κορθίου ημιτελες και μπλοκαρισμένο στο πρόγραμμα Θησέας και τόσα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίσθηκαν και δρομολογηθηκε η λύση τους! Να θυμήσω επίσης και τις επίμονες και δυσκολες πυρκαγιές περιόδου Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου 2014 που αντιμετώπισε με την ανάληψη των καθηκόντων της.
Εκτιμώντας λοιπόν, τον έντιμο αγώνα αυτής της Δημοτικής Αρχής με τα όποια λάθη της, αλλά με γνώμονα το κοινό καλό της Ανδρου και των πολιτών της, συντάσσομαι στην νεα προσπάθεια και αγώνα για το καλύτερο, με τον Δήμαρχο Θεοδόση Σουσουδη, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος περιοχής Κορθίου.
Έυχομαι και ελπίζω για τους συνυποψηφιους από τις αλλες Δημοτικές παρατάξεις, Καλή δύναμη και έντιμο αγώνα!!” 

 

 Η απάντηση της δημοτικής παράταξης  ” Ανδριακή Ενότητα”

Με αφορμή την ανακοίνωση υποψηφιότητάς του, ο κ. Τρανάκος αναφέρθηκε στη δημοτική αρχή του αείμνηστου Γιάννη Γλυνού, χρησιμοποιώντας το ψεύδος. Ίσως ελπίζει ότι μειώνοντας την προσφορά και το έργο του , μπορεί να δικαιολογήσει το ανύπαρκτο έργο της νυν δημοτικής αρχής. Του απαντάμε λοιπόν για να του φρεσκάρουμε τη μνήμη.

1.Σε ότι αφορά τον ΧΥΤΥ και με την αυτοδιάλυση της παράταξης του κ. Σουσούδη, ευτυχώς για την Άνδρο που η αντιπολίτευση (πρώην ομάδα Γλυνού) λειτούργησε με την ίδια υπευθυνότητα με την οποία διοικούσε. Με την ψήφο μας προχώρησε η διαδικασία ,που εσείς οι ίδιοι είχατε μπλοκάρει. Να σας υπενθυμίσω ακόμα ότι η επαρκής και φωτισμένη διοίκηση του κ. Σουσούδη έχει δημιουργήσει μια νέα και ανεξέλεγκτη χωματερή δίπλα στο Στρόφιλα. Αυτή τη λύση βρήκατε για τη διαχείριση των σκουπιδιών εδώ και μια πενταετία.

 

 

Πρόσφατη φωτιά στη νέα χωματερή

Διαχείριση σκουπιδιών !!!

2. Σε ότι αφορά το Περ. Ιατρείο Κορθίου, αφού ο Δήμαρχος έλυσε το πρόβλημα υποστελέχωσης γιατί δεν έλυσε και τα προβλήματα υποστελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό του Κ.Υ. Άνδρου;

Το Περιφερειακό Ιατρείο Κορθίου: είναι στελεχωμένο;

3.Η αναφορά σας στα σχολικά κτίρια είναι το λιγότερο ατυχής, μιας και όλοι ξέρουν ότι η διοίκηση Γλυνού άφησε καταρχήν ένα ολοκαίνουριο, σύγχρονο σχολείο στο Γαύριο, που κτίστηκε μέσα σε 2 χρόνια. Μήπως από την πολλή συντήρηση των σχολικών κτιρίων κατά την τελευταία πενταετία, οι αίθουσες γεμίζουν νερά με τη βροχή και μάλιστα με κίνδυνο ηλεκτροπληξίας; Οι σχολικές μονάδες έχουν μεγάλα προβλήματα για τα οποία μπορείτε να ενημερωθείτε από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Ασυντήρητες σχολικές αίθουσες που στάζουν σε κάθε βροχή!

4. Και σε ότι αφορά τις παιδικές χαρές, αν εξαιρέσουμε της Χώρας και της Καπαριάς, στην περιοχή σας κ. Τρανάκο, αυτές των Αηδονίων, της Πίσω Μεριάς, των Αϊπατίων και του Νηπιαγωγείου φτιάχτηκαν από το Μουστάκειο Κληροδότημα (μήπως δεν το ξέρετε;). Οι υπόλοιπες παραμένουν όπως ακριβώς ήταν και σε χειρότερη κατάσταση.

Σύγχρονη παιδική χαρά στο Μουστάκειο

5. Αναφέρεστε στον ασυντήρητο στόλο που παραλάβατε στο Κόρθι. Λυπούμαστε που θα σας χαλάσουμε και αυτό το αφήγημα.Παραλάβατε 17 οχήματα στο Κόρθι, σε πλήρη λειτουργία , που τα καταγράψατε εσείς οι ίδιοι μετά τις εκλογές του ΄14 και τα φωτογραφήσατε. Αν «χάσατε» το αποδεικτικό υλικό σας, μην ανησυχείτε, το έχουμε στο αρχείο μας. Αλήθεια που είναι άραγε σήμερα αυτά τα οχήματα; Σκορπισμένα και διαλυμένα και όπως ανακοίνωσε δημόσια αιρετός σας, η συντήρηση θα γίνει από τους επόμενους!!!

Αφαντα οχήματα

6. Αναφέρεστε και στην οργάνωση και λειτουργία του Δήμου επί των ημερών μας. Εδώ δεν θα σας απαντήσουμε εμείς, θα σας παραπέμψουμε στους ίδιους τους υπαλλήλους , οι οποίοι νοσταλγούν τις μέρες επί Γλυνού.. Και όταν αναφέρεστε σε οικονομική επιτήρηση τι εννοείτε; Που την είδατε ή τη διαβάσατε; Αν δεν είναι αποκύημα της φαντασίας, τότε λυπόμαστε που χρησιμοποιείτε το ψεύδος και τη συκοφαντία για να ανακοινώσετε την υποψηφιότητά σας.

7. Αναφέρεστε και στην Αναπτυξιακή. Μήπως ξεχνάτε πως εσείς τη διαλύσατε και επί των ημερών σας έκλεισε βυθισμένη στα χρέη, που εσείς δημιουργήσατε;

8. Μιλάτε και για τον Βιολογικό Κορθίου, όταν τον παραλάβατε από την παράταξη που τον δημιούργησε με πολύ δουλειά και σας τον παρέδωσε σε πλήρη λειτουργία. Αυτή τη στιγμή, μετά από τη πενταετή σας διοίκηση, υπολειτουργεί με τα μισά μηχανήματα, ασυντήρητος με δική σας ευθύνη, χωρίς τακτικό προσωπικό και αυτά είναι κοινό μυστικό…

9. Σε ότι αφορά το Πολιτιστικό κέντρο, δεν θα σας απαντήσουμε. Ο κόσμος γνωρίζει και η παράταξή σας δια στόματος Δημάρχου το αναγνώρισε πρόσφατα.

10. Αναφέρεστε και στα σφαγεία στο Γαύριο. Μια επίσκεψη θα σας πληροφορήσει για την άθλια κατάσταση που έχουν περιέλθει. Οι κτιριακές αλλαγές έγιναν επί θητείας του Γιάννη Γλυνού με την επίβλεψη του κ. Αθανασίου, εξοπλίστηκαν από την κ. Μαμάη και μετά τη θητεία της εγκαταλείφθηκαν στη μοίρα τους. Αυτή είναι η αλήθεια.

Η συκοφαντία και το ψέμα δεν ταιριάζουν σε έναν έντιμο πολιτικό αγώνα. Η υπερβολική φαντασία, η αλαζονεία και ο μεγαλοϊδεατισμός δεν είναι «προσόντα» για την πολιτική και το Δήμο Άνδρου. Αντίθετα, δημιουργικό και παραγωγικό είναι να αναμετριέται κανείς με τον εαυτό του, για να γίνει καλύτερος. Και αφού δεν ρωτάτε εσείς τον εαυτό σας και τους συντρόφου σας κ. Τρανάκο, σας ρωτάμε εμείς. Που είναι τα έργα που αφήνετε πίσω σας μετά από μία πενταετία( δεν μιλάμε για τις κορδέλες που κόψατε από τα έργα Γλυνού);Που είναι οι ώριμες μελέτες που έχετε στα συρτάρια σας μετά από μία πενταετία;Ποιο ακριβώς ήταν το όραμά σας και τι απέγινε; Αυτά να πείτε στον κόσμο και να καμαρώσετε, αν υπάρχουν, και όχι ψεύδη και συκοφαντίες.

ΑΝΔΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio