Νέα

Ανακοίνωση του συνδυασμού του Λευτέρη Μπάλλα για τα τοπικά συμβούλια

 

Ο συνδυασμός μας δεν μετέχει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές για να επαναλάβει τις ίδιες τακτικές που ακολούθησαν μέχρι τώρα οι εκάστοτε υποψήφιοι, ή οι εκλεγέντες δήμαρχοι. Σκοπός μας να συνεισφέρουμε στην ανύψωση του επιπέδου του προεκλογικού αγώνα και στον προβληματισμό κυρίως της νέας γενιάς, που είναι και η μόνη ελπίδα μέσα στη γενική καταβαράθρωση των αξιών. Έχουμε ξεκάθαρα αποφασίσει η πολιτική μας παράταξη να δίνει το στίγμα της με πράξεις και όχι με διακηρύξεις που μένουνε στα χαρτιά. Να τάξουμε δεν πρόκειται. Μόνο για όσα μπορούμε να ελέγξουμε θα δεσμευτούμε. Το πρώτο λοιπόν που κάνουμε στην προσπάθειά μας να κρατήσουμε την τοπική κοινωνία γαλήνια και χωρίς οξύτητες στις επερχόμενες εκλογές, είναι το ότι δεν θα καταρτίσουμε ψηφοδέλτια του συνδυασμού μας για τις κοινότητες του νησιού.
Κάνουμε αυτή την επιλογή γιατί σεβόμαστε το δικαίωμα των πολιτών και συμπατριωτών μας να επιλέγουν οι ίδιοι με αξιοκρατικά κριτήρια ποιοί από το χωριό τους θα τους εκπροσωπήσουν στα τοπικά συμβούλια.
Δεν αποδεχόμαστε τη λογική, ο κάθε υποψήφιος δήμαρχος που επιλέγει κατά το δοκούν και συνήθως ανάλογα με τον αριθμό των συγγενών εκάστου και κατ’ αυτόν τον τρόπο καταρτίζει και το δημοτικό ψηφοδέλτιο, να παρεμβαίνει βάναυσα και στο επίπεδο της κοινότητας, επιλέγοντας με τέτοια κριτήρια και τους υποψήφιους κοινοτικούς συμβούλους. Δεν θέλουμε κοινοτικά ψηφοδέλτια δορυφόρους και παρακολουθήματα του κεντρικού δημοτικού ψηφοδελτίου.
Για να ενισχυθεί η ενδοδημοτική αποκέντρωση χρειάζονται ισχυρά, διεκδικητικά και δραστήρια κοινοτικά συμβούλια, που θα ασκούν πλήρως τις αρμοδιότητες που τους έχει πλέον εκχωρήσει ο νόμος και όχι ανδρείκελα και «ζητιάνοι» της εύνοιας του εκάστοτε δημάρχου.
Με τον τρόπο αυτόν ενισχύεται τοπικά η δημοκρατία και εφαρμόζεται η «αρχή της εγγύτητας», κατά την άσκηση της τοπικής εξουσίας και της εξυπηρέτησης του δημότη. Για το λόγο αυτόν καλούμε τους συμπολίτες μας Ανδριώτισσες και Ανδριώτες να γυρίσουν την πλάτη στα παραταξιακά κοινοτικά ψηφοδέλτια που φτιάχνουν κεντρικά οι διάφοροι συνδυασμοί. Να αναλάβουν τοπικά πρωτοβουλίες, έτσι ώστε κάθε χωριό – κοινότητα να επιλέξει τους πιο ικανούς και άξιους και να τους εμπιστευθεί την εκπροσώπηση και διοίκηση της κοινότητας
Με την επιλογή μας αυτή αποδεικνύουμε ότι σεβόμαστε τους κατοίκους – δημότες των χωριών μας και τους αναγνωρίζουμε (πράγμα φυσικά αυτονόητο), το δικαίωμα να κάνουν ανεμπόδιστα, ελεύθερα και δημοκρατικά την εκλογή των αρίστων του τόπου τους.

1 Comment

  • Ωραία τα γράφετε αλλά μέχρι σήμερα Ο κάθε εκπρόσωπος του χωριού πρέπει να αναλαμβάνει και τις ευθύνες του κάθε χωριού με λίγα λόγια η αν υπάρχει Ο κάθε εκπρόσωπος του χωριού πρέπει να αναλαμβάνει και τις ευθύνες του κάθε χωριού με λίγα λόγια η αν υπάρχουν Προβλήματα να προσπαθεί να Τα κάνει με τους χωριανούς του Παραδείγματος χάριν Να καθαρίζουν τους δρόμους και τα μονοπάτια του χωριού όπως τα παλιά χρόνια χωρίς να εμπλέκομαι το δήμαρχο για τέτοια Μικροπράγματα όπως τα παλιά χρόνια
    Εάν τα γαϊδούρια τα κάνουν μέσα στα μονοπάτια και στους δρόμους αυτός που τα έχει να Τα Σκουπίζουν
    Επιπλέον είναι υποχρεωμένος να ειδοποιήσει εγκαίρως τα προβλήματα του γραφτός στο δημαρχείο Και να κρατά αντίτυπο
    Πολύ Λένε δεν μπορώ να πιάσω δήμαρχο Στο τηλέφωνο Ο Δήμος έχει ανθρώπους με όλες τις ειδικότητες Σε αυτούς θα πάνε τα γράμματα θζNy

Αφήστε ένα σχόλιο