Νέα

Ανακοίνωση του συνδυασμού του Λευτέρη Μπάλλα για τις συνεργασίες μετά τις δημοτικές εκλογές

Ο συνδυασμός μας που (εις πείσμα ανωνύμων σχολιαστών), δεν αποτελείται μόνον από εμένα, όπως κακεντρεχείς διαδίδουν, αλλά μεταξύ άλλων και από το φίλο και συνάδελφο Βασίλη Πομόνη, με τον οποίο μαζί έχουμε ξεκινήσει αυτήν την προσπάθεια, θέλει στον προεκλογικό στίβο των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, να θίξει από την αρχή το ζήτημα των συνεργασιών, το οποίο είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει θέμα συζητήσεων και προβληματισμού. Επειδή λοιπόν δεν έχουμε καμιά διάθεση να μετάσχουμε σε ατέρμονες συζητήσεις, χάνοντας το στόχο, που για μας τουλάχιστον είναι η με κοινή προσπάθεια επίλυση αμέσων και κοινά αναγνωριζομένων ως τέτοιων, προβλημάτων της Άνδρου, θα εκθέσουμε ξεκάθαρα και συνοπτικά τις θέσεις μας επί του θέματος:
1) Για μας στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν υπάρχουν παρατάξεις, ώστε να τις χαρακτηρίζουμε «ελαφρά τη καρδία» συμπολιτευόμενες και αντιπολιτευόμενες. Θα πρέπει να υπάρξουν δημοτικοί σύμβουλοι μη εξαρτώμενοι από κανέναν επικεφαλής και από κανένα ιδιοτελές, ή τοπικό συμφέρον, ώστε να ψηφίζουν κατά την κρίση τους και μόνο για το ΓΕΝΙΚΟ καλό. Η ελευθερία στην έκφραση της άποψης και της γνώμης θα τους εντάσσει στην πλειοψηφία, ή τη μειοψηφία, χωρίς περαιτέρω διακρίσεις και χαρακτηρισμούς.
2) Οι από πριν συμφωνημένες συνεργασίες και μεθοδεύσεις μεταξύ διαφορετικών παρατάξεων δεν έχουν καμιά σχέση με τις αρχές που θέλουμε να υπερασπιστούμε και να αναδείξουμε. Αντίθετα η σύνθεση των απόψεων μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι η πρώτη και ανυποχώρητη επιδίωξή μας και για το λόγο αυτόν πολύ αναλυτικά θα απευθυνθούμε προσεχώς σε όλους τους Ανδριώτες, θέλοντας να επισημάνουμε προς όλους την εντελώς νέα φιλοσοφία και διαφορετική κοσμοθεωρία με την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη σημασία των επερχόμενων δημοτικών εκλογών. Μοναδική επιδίωξη όλων μας πρέπει να είναι η επιλογή και εκλογή των αρίστων για το Δ.Σ.
3) Οι συνεργασίες θα τεθούν επί τάπητος και θα κριθούν μετά τη συγκρότηση του Δ.Σ. και αφού όσοι μετέχουν σε αυτό είναι σε θέση να ιεραρχήσουν τα θέματα και να θέσουν προτεραιότητες. Εμείς σαν συνδυασμός θα παραθέσουμε τις θέσεις μας με επιχειρήματα, χωρίς υπερφίαλες υποσχέσεις και χωρίς παραμύθια του τύπου: «ο μεγάλος αρχηγός που ηγείται, όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει». Αυτά όλα πρέπει καλά και έγκαιρα να το αντιληφθούν όλοι, ότι έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Όλοι μαζί πρέπει να επικεντρωθούμε σε τρία – τέσσερα μεγάλα έργα, που θα αλλάξουν τη μοίρα και την πορεία του νησιού. Έγκαιρα, όπως προαναφέρεται, θα αναφερθούμε σε αυτά και θα τα θέσουμε σε δημόσια συζήτηση, καλώντας όλους να μετάσχουν στις συναντήσεις αυτές, ώστε να βλεπόμαστε και μεταξύ μας. Ανώνυμες παραθέσεις χαριτωμένων, ή μη σχολίων, όση συμπάθεια ή αντιπάθεια και αν εκφράζουν προς όσους αποτελούμε το συνδυασμό, είναι κοινή μας απόφαση να μένουν αναπάντητα.
Αυτά προς το παρόν και να είμαστε όλοι καλά.

3 Σχόλια

  • ΡΕ ΦΙΛΕ ΛΕΥΤΕΡΗ, ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΡΟΜΑΝΤΙΚΑ ΤΑ ΘΥΜΑΣΕ ΜΟΝΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ……

  • τωρα ψωνισαμε απο ..σβέρκο με τα ονόματα που συμμετέχουν λέει μία λαική παροιμία κύριε Λευτεράκη μας.
    Μία λαική παροιμία λέει επίσης…κύττα ποιοί μιλάνε….
    πόσο αλήθεια ξεπερασμένα και μπαγιάτικα και χωρίς καμμιά αξιοπιστία, όλα αυτά για εσένα και τα πρόσωπα που άρχισες να ψελίζεις.
    Το καλύτερο θα ήταν ευθέως να μην συμμετείχατε εσείς στις εκλογές και όχι να μιλάτε για ήθεν συνεργασίες κλπ..κλπ..

  • Εγώ τουλάχιστον (ανώνυμε φίλε μου) ακολουθώ και κάνω πράξη αυτά που γράφω παραπάνω, καθημερινά με την στάση μου ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Μάλλον δεν ξέρεις τι δουλειά παράγεται στο Δ.Σ και με τι δυσκολίες και αριθμητικές δυσχέρειες.

Αφήστε ένα σχόλιο