Νέα

Δημήτρης Γιαννίσης: “θα συνεχίζω να κοιτάζω εκεί που πραγματικά πρέπει να πάω τον τόπο μου” 

 

…”θα συνεχίζω να κοιτάζω εκεί που πραγματικά πρέπει να πάω τον τόπο μου” 

Φίλες και φίλοι,

τα τελευταία χρόνια οι πολίτες σ’ ολόκληρη σχεδόν την επικράτεια επέλεξαν καινούρια σχήματα στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η ψυχολογική πίεση εξαιτίας της κρίσης ήταν μεγάλη.

Το ίδιο πιεστική ήταν και η ανάγκη να αποδοθούν ευθύνες από  τον ίδιο το λαό μήπως καταλαγιάσει κάπως η οργή του.

Οι κοινωνίες αποφάσισαν εν θερμώ και συνεπώς τα κριτήρια επιλογής δεν απαντούσαν ικανοποιητικά στο βαθμό αριστείας, στο μέγεθος των αναγκών και στις ειδικές ικανότητες και τα βιογραφικά που επιβάλλει η σύγχρονη διακυβέρνηση.

Οι πολίτες έδωσαν εύκολα την ψήφο τους σε πρόσωπα άφθαρτα, που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν εκτεθεί στο προσκήνιο σε θέσεις καίριας ευθύνης.

Με λίγα λόγια δεν είχαν διοικήσει απολύτως τίποτα.

Η αναζήτηση ενός νέου αφηγήματος καθώς και η οικονομική ανέχεια επέβαλλαν σε μέγιστο βαθμό την τάση ¨ανανέωσης¨ και έτρεξαν τα πράγματα προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, δίνοντας έτσι την χαριστική βολή στους εκπρόσωπους του ¨παλαιού¨, στα λάθη, στις αστοχίες και τις παραλείψεις ενός συστήματος εξουσίας που θεωρήθηκε μαζικά ότι απέτυχε.

Ωστόσο, η μικρή βελτίωση του οικονομικού κλίματος μαζί με την κραυγαλέα ανεπάρκεια των ¨νέων¨ και άπειρων αυτοδιοικητικών, φαίνεται ξεκάθαρα ότι ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες επανεκλογής τους.

Ο κόσμος στη μεγάλη του πλειοψηφία, ύστερα από πέντε χρόνια υπομονής, αρνείται κατηγορηματικά ν’ ακούσει τις ίδιες φωνές και αναζητά ένα καινούριο αφήγημα, μία πληρέστερη και έμπειρη εκπροσώπηση.

Ξαναβρίσκει το νήμα και στρέφει το ενδιαφέρον του σε ικανές, δοκιμασμένες και ολοκληρωμένες προσωπικότητες, που διαθέτουν τη γνώση και δεν επιδίδονται σε επικοινωνιακούς τακτικισμούς και σε λαικίστικες προπαγάνδες.

Οι πολίτες επιδιώκουν ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό, να καταδείξουν ότι κανένας πολιτικός δεν μπορεί να πειραματιστεί πάνω τους με ψεύτικες και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.

Οι νέοι επίσης με τη δυναμική που αναπτύσσουν, αναζητούν ξεκάθαρα την έμπνευση αλλά και την ελπίδα σε προσωπικότητες πρώτης γραμμής που άντεξαν στην κρίση, δεν δείλιασαν και κυρίως λειτούργησαν ως σταθερά αντίβαρα για να σταθεί όρθιο και να μην συρθεί προς τα κάτω ένα ολόκληρο οικοδόμημα από αξίες και ιδανικά.

Η κοινωνία γενικευμένα πια φαίνεται ν’ αναζητά εξωστρεφείς ανθρώπους με εγνωσμένο κύρος, διορατικότητα, παραστάσεις και έργο, που ν’ αποθεώνουν με χειροπιαστό τρόπο την ελπίδα και ν’ αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα, στιβαρότητα και γνώση το συνάνθρωπο και τα προβλήματά του.

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

οι εξελίξεις διαρκώς τρέχουν και συνεπώς επιβάλλεται η σύνθεση, σε αρμονία με τα οράματα και τους στόχους μας.

Οι ραγδαίες διακυμάνσεις της ζωής χρειάζονται αποφασιστικότητα και ενότητα για ν’ αντιμετωπιστούν.

Χρειάζεται σκληρή δουλειά χωρίς εντάσεις, αποκλεισμούς και ταξικές ή άλλες διακρίσεις.

Και επειδή η οικονομική κρίση εξακολουθεί να μαίνεται, η διαρκής επίδειξη και οι προσβολές, η απαξίωση των συνειδήσεων και οι αναίτιοι χαρακτηρισμοί που διχάζουν τις κοινωνίες, δεν έχουν θέση στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνουν καθημερινά οι πολίτες με τις πράξεις τους.

Σ’ αυτό το πραγματικά καινούριο που επιβάλλουν οι ανάγκες της νέας εποχής, κάνω ένα βήμα μπροστά!

Ένα βήμα ώριμο και δημιουργικό, που θα συνθέτει και δεν θα μηδενίζει.

Δεν θα πειραματίζεται, ούτε φυσικά θα κατεδαφίζει.

Φίλες και φίλοι γνωριζόμαστε από παλιά!

Αυτό μου δίνει το θάρρος να εξακολουθήσω να μιλάω στις καρδιές σας με έργα πνοής, που αναβαθμίζουν περαιτέρω την ποιότητα σας!

Με την εμπιστοσύνη σας, θα συνεχίζω να κοιτάζω εκεί που πραγματικά πρέπει να πάω τον τόπο μου!

Στις δημοτικές εκλογές του Μαίου, όποιος αληθινά διαθέτει τη γνώση και συνομιλεί με τους πολίτες θα πρέπει να απευθυνθεί προς το μέρος τους με σιγουριά και απλότητα, αναφωνώντας ευθαρσώς την φράση “ΚΑΤΑΛΑΒΑ”!

Τα αλλεπάλληλα ¨πιστεύω¨ που θ’ ακουστούν είναι απλώς μια επανάληψη, μια παλινωδία, το περιτύλιγμα που χρυσώνει το χάπι και ντύνει ξεκάθαρα την ένδεια επιχειρημάτων…

Το Μάιο του 2019 επενδύουμε στο κομμάτι της γνώσης!

Την επόμενη τετραετία τολμούμε τις αλλαγές!

Η Άνδρος αλλάζει! Πάει μπροστά!

Και εμείς μπορούμε και θέλουμε να καταλάβουμε τον κόσμο καλύτερα!

Η Άνδρος μας ενώνει όλους!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

5-2-2019

 

 

3 Σχόλια

  • Χωρίς να έχω προσωπικά τίποτε με τον κύριο Γιαννίση όλα αυτά τα χρόνια, θα ήθελα αν ρωτήσω γιατί ολα τα χρόνια της βαθειάς κρίσης (2011 – 2017) απουσίαζε από το πολιτικό προσκήνιο του τόπου, τον οποίο και διοίκησε στο παρελθόν? Πως ζητά να τον εμπιστευθούμε ως “εμπειρο” και εξωστρεφή, όπως αναφέρει οτι ζητα η κοινωνία σε ένα ηγέτη της τοπικής αυτοδιοίκησης? Δεν λέει κανείς οτι οι μέχρι τώρα διοικήσεις ήταν άριστες ή πως έκαναν αυτό που πρέπει. Γιατί ομως να προτιμήσει κανείς το άτομό του και όχι ένα νεωτερο σε ηλικία υποψήφιο άτομο, που θα μπορούσε με όρεξη και περισσότερες δυνάμεις να τρέξει τα σημαντικά ζητήματα του τόπου? Ας ανακοινώσει δημόσια ως επίσημα υποψήφιος πλέον, αν θα στηρίξει τους νέους και σε ποιο ποσοστό θα έχει ηλικίες νέων υποψηφίων σε ηληκία στον επικείμενο συνδυασμό που θα καταθέσει για τις εκλογές του Μαϊου. Καλή η εμπειρία των μεγαλυτέρων, αλλά και η γνώση της τεχνολογίας σε συνάρτηση με την περισσότερη όρεξη και δυνάμεις της νεώτερης γενιάς, μπορεί να φέρει πιστεύω το επιθυμητό αποτέλεσμα για το νησί της Ανδρου, το οποίο δεν είναι άλλο από την εξέλιξη και πρόοδο του τόπου.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio