Νέα

Η απάντηση του Δημήτρη Λοτσάρη στη πρόσκληση σε ανοικτή συζήτηση

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αγαπητές Ανδριώτισες και Ανδριώτες
Με αφορμή τις συζητήσεις περί ΄΄debate΄΄ θέλω να δηλώσω την θέση μου.
Είμαι ο πρώτος και σταθερότερος υποστηρικτής του διαλόγου μεταξύ όλων των υποψηφίων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων, αλλά και όλων των Ανδριωτών. Για αυτό μιλάω με όλους και ζητάω υγιή ανταλλαγή απόψεων, χωρίς εντάσεις πάθος και χωριστικότητα με στόχο την επίλυση των προβλημάτων και το γεφύρωμα των αντιθέσεων.
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι πρέπει να γνωστοποιήσουμε τις θέσεις μας για όλα τα σημαντικά προβλήματα του νησιού μας. Αυτό συνήθως γίνεται με τις δημόσιες συζητήσεις, με τους λόγους μας σε ομιλίες και εκδηλώσεις, με τα κείμενα των εντύπων μας, με τις ανακοινώσεις μας στα ΜΜΕ και με το πρόγραμμά των συνδυασμών μας.
Είναι δικαίωμα αλλά και υποχρέωση του καθενός μας να συμμετέχει σε έναν άρτια οργανωμένο και παραγωγικό δημόσιο διάλογο για τα κοινά και τις προοπτικές της Άνδρου, καθώς και να συμβάλλει στις απαιτούμενες συγκλίσεις. Αυτού του είδους οι συγκλίσεις, επιβάλλονται από το νέο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που πλέον καθορίζεται πολιτικά και διοικητικά από την εφαρμογή και λειτουργία της απλής αναλογικής.
Δεν έχω καμία αντίρρηση να συμμετάσχω σε δημόσιο διάλογο ανταλλαγής ή έστω και αντιπαράθεσης θέσεων, απόψεων και επιχειρημάτων.
Αλλά αυτό πρέπει να γίνει στην ώρα του, δηλαδή λίγο πριν τις εκλογές, με συμμετέχοντες όσους έχουν τελικά συστήσει συνδυασμούς και έχουν νομιμοποιηθεί από το Πρωτοδικείο.
Ποιο είναι το νόημα να γίνει κάτι τέτοιο τώρα, που ακόμα δεν είναι βέβαιο ότι όλοι όσοι δήλωσαν υποψηφιότητα θα φτάσουν μέχρι τις εκλογές μόνοι τους, είτε θα συνεργαστούν με άλλους, είτε θα αποσυρθούν;
Κατανοώ την επικοινωνιακή προσπάθεια του αιτούντος το ανεπίκαιρο “debate”, που στόχο έχει – λόγω απουσίας του από το νησί και αργοπορίας του να δημοσιοποιήσει την υποψηφιότητα του – να συγκεντρώσει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον επάνω του. Αλλά το αίτημα αυτή τη στιγμή το θεωρώ ανεπίκαιρο και άστοχο.

Εκτός των άλλων ακόμα λειτουργεί το Δημοτικό Συμβούλιο, με τις υπάρχουσες παρατάξεις, που διαχειρίζονται με τις όποιες αδυναμίες ή δυνατότητές τους την καθημερινότητα, που δεν μπορούμε να τη θυσιάζουμε σε μια πρόωρη υπερβολική έμφαση στις εκλογικές μας επιδιώξεις. Υπάρχει και δουλειά που πρέπει να γίνεται μέχρι την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Τέλος προσωπικά προτιμώ τον δημόσιο διάλογο και την αντιπαράθεση επιχειρημάτων, επιδιώκοντας την συνεννόηση με όλους ώστε να βρούμε ότι μας ενώνει και βοηθάει τον τόπο μας. Σε αυτό τον τύπο διαλόγου που πρέπει να γίνει στην ώρα του ήμουν και είμαι πάντα ανοικτός.

Δημήτρης Λοτσάρης
Υποψήφιος Δήμαρχος
Επικεφαλής της παράταξης ΄΄Μαζί για την Άνδρο΄΄

3 Σχόλια

 • Δημήτρη χθες έγραψες ξεκάθαρα ότι ζητάς την ψήφο μας ΜΟΝΟ αν πιστεύουμε οτι την αξίζεις και ότι δεν γίνεται να φτιάξουμε φρουτάλια χαιδεύοντας τ’ αυγά
  Ωραία λοιπόν.

  Απάντησε και τώρα το ίδιο ξεκάθαρα…
  Θα πας να τους αντιμετωπίσεις το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας??
  Όσοι ανακοίνωσαν υποψηφιότητα θα κατέβουν… Εκτέθηκαν δεν θα κάνουν πίσω…
  Επίσης ο Δήμος δεν είναι βουλή
  Δεν κλείνει λόγω προκήρυξης εκλογών

  Δημήτρη είσαι νέος
  Πες μας ξεκάθαρα…
  Τώρα θέλουμε να σ’ ακούσουμε
  Στο ζητάει ο λαός
  Εκεί που απευθύνεσαι δηλαδή

 • Σωστός ο Δημήτρης πρώτα να δώσουν τις υποσχέσεις Κι άλλες υποσχέσεις που δεν είναι ψεύτικες αλλά οι πιο πολλές δεν θα γίνουν διότι δεν υπάρχουν τα χρήματα Και χωρίς το χρήμα δυστυχώς η μηχανή δεν κινείται και
  προτού τις εκλογές ας δώσει ο καθένας ότι έχει από τον εαυτό του και καλή τύχη σε όλους
  Και το ξαναλέω να παντρευτούνε οι δύο τελευταίοι για το καλό του νησιού που μέχρι τώρα δούλεψαν Και δουλεύουν για το νησί μας αυτό είναι το καλύτερο αποτέλεσμα για μας Ανδριώτες για σκεφτείτετο θζNy

Αφήστε ένα σχόλιο