Νέα

Σαρώνει βραβεία ο Δήμος Άνδρου!

Για δεύτερη χρονιά βραβεύτηκε ο Δήμος Άνδρου στα «Greek Green Awards»

 

Βραβείο στην κατηγορία «Αστική Βιωσιμότητα ΙΙ» για την «Εξοικονόμηση Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά» απέσπασε ο Δήμος Άνδρου, στο πλαίσιο της απονομής των «Greek Green Awards 2019» με θέμα «Βέλτιστες Πρακτικές Οργανισμών και Φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία». Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης την Παρασκευή (15/02), πρώτη ημέρα της έκθεσης «Verde Tec», σε ειδική εκδήλωση, στην οποία το «παρών» έδωσαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, βουλευτές και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Σούσουδης ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Είμαι υπερήφανος και χαρούμενος για αυτήν την τιμητική διάκριση και θέλω να επαναλάβω ότι για εμάς είναι χρέος και ευθύνη να συνεχίσουμε και να εμπλουτίσουμε τις δράσεις μας με σεβασμό στο περιβάλλον και κύρια φροντίδα μας την προστασία και διατήρησή του για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας. Τέλος, θεωρώ ότι στην προσπάθεια αυτή, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα οι Δήμοι, θα πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο στις εξελίξεις».

Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω ανάπτυξης πολιτικών προστασίας του και ευαισθητοποίησης των πολιτών στο θέμα αυτό. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι ο Δήμος Άνδρου είχε βραβευτεί στην κατηγορία «προστασία περιβάλλοντος-προστατευόμενες περιοχές». Ο Δήμος Άνδρου συνεχίζει τις προσπάθειες του για πρωτοποριακά έργα ενσωμάτωσης ΑΠΕ και ηλεκτροκίνησης, έχοντας ως χρέος την εκτίμηση των τοπικών αναγκών και την εμπλοκή των τοπικών συμφερόντων στον σχεδιασμό των έργων.

Σήμερα, Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου, δεύτερη ημέρα της έκθεσης «Verde Tec», εκπροσωπώντας τον Δήμο Άνδρου, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και υπεύθυνη Πράξης του Έργου κα Αθηνά Τσατσομοίρου, παρουσίασε εισήγηση με θέμα «Επιδεικτικές παρεμβάσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο νησί της Άνδρου». Η κα Τσατσομοίρου αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που πραγματοποιείται στην Άνδρο και στα οφέλη από αυτό το ευρωπαϊκό πρόγραμμα, μέσω του οποίου “εμβαθύναμε στα περιβαλλοντικά προβλήματα και εμπλουτίσαμε τις γνώσεις μας για την ουσιαστική αντιμετώπιση τους”.

 

 

Να σημειωθεί ότι η 3η Διεθνής Έκθεση «Verde-Tec» πραγματοποιείται το τριήμερο από τις 15 έως τις 17 Φεβρουαρίου 2019, στο εκθεσιακό κέντρο ΜΕC της Παιανίας υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, της ΚΕΔΕ και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, μέλη δημοτικών συμβουλίων, υπηρεσιακοί παράγοντες της Τοπικής και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης συμμετέχουν ενεργά στο συνεδριακό πρόγραμμα του «Verde-Tec Forum».

Από το γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου Άνδρου

       

 

Vanglouk:

Ένα βραβείο που πρέπει οπωσδήποτε να πάρει ο Δήμος είναι και αυτό  για την φωτογραφική υποστήριξη του έργου του !

Αν δεν υπάρχει πρέπει να θεσπιστεί πάραυτα!

 

3 Σχόλια

  • Πολλά συγχαρητήρια στο δήμαρχο μας στο δημοτικό συμβούλιο Και όλοι που δούλεψαν και δουλεύουν για τον Τουρισμό το νησιού μας Το Ανδρός ρουτς Και τα Ανδριώτηκα Site με φωτογραφίες και άλλα από το νησί μας Όλοι τους χρειάζεται να Τους πούμε ένα μεγάλο μπράβο
    Οι μαγαζάτορες με τις ωραίες βιτρίνες τα ρεστοράν με τα νόστιμα φαγητά τους και τις καλές τιμές όλα αυτά προσφέρουν πολλά στο νησί μας
    Επίσης πολλά έργα που έχουν γίνει στο νησί μας δείχνει την ομορφιά του νησιού μας μπράβο στο Στο δήμαρχο μας καλή δουλειά
    Και να τονίσω κάτι Που πιστεύω όλοι μας το ξέρουμε πρώτη φορά Στα χρονικά Η Άνδρος αναγνωρίζεται παγκοσμίως ΘζNy

  • Με συγχωρείτε, μήπως είναι Πρωταπριλιά; Διάβασα καλά; Για 2 ηλεκτρικά αυτοκίνητα και 5-6 φώτα (όλα στην Χώρα και όλα για την Χώρα, τα χωριά ούτως ή άλλως τα έχουμε γραμμένα στα @ρχ…εεεε….στα παλιά μας τα παπούτσια ήθελα να πω), πήρε ο Δήμος βραβείο; Δεν πήρανε μια φωτογραφία τα φώτα απέναντι απ’το πάρκινγκ στο λύκειο που τα ηλιακά πάνελ είναι κάτω από την σκιά των δέντρων (!!!), να δείξουνε την φωτογραφία στην επιτροπή για να πάρουν διπλό βραβείο: και αυτό της εξοικονόμησης ενέργειας με φωτοβολταϊκά, αλλά και αυτό της ευφυίας! Βραβείο ανακύκλωσης υπάρχει; Παρακαλώ να βρείτε πού ακριβώς δίνουν βραβείο ανακύκλωσης και αν δεν υπάρχει να φτιάξουν ένα ειδικά για τον Δήμο μας! Πάραυτα!

Αφήστε ένα σχόλιο