Νέα

Έφυγε ο Αλέκος Ζαγοραίος

Στις 28 Φεβρουαρίου 2019 πέθανε από εξάντληση, μετά από εγκεφαλική αιμορραγία, που τον ταλαιπώρησε περίπου δύο μήνες ο Αλέκος Ζαγοραίος.
Αφοπλιστικά γοητευτικός, ακούραστος αφηγητής, εξαιρετικά ιδιοφυής με σαρκαστικό χιούμορ αλλά και καημούς.
Πίστευε ότι το χρέος του κάθε ανθρώπου είναι να έχει να διηγηθεί τουλάχιστον μία ιστορία..
Ήταν φτιαγμένος σαν ένα λαϊκό και ταυτόχρονα αριστοκρατικό εργόχειρο, ένα βαρύ λαϊκό τραγούδι με στίχους γραμμένους από ποιητή υψηλών αξιώσεων. Δεν βολευόταν εύκολα, περίσσευε παντού. Μόνο αγναντεύοντας την απεραντοσύνη του Αιγαίου καθισμένος στο «πάτημα» και περιμένοντας τα εξαιρετικά μελανούρια της Άνδρου τον έβλεπες να είναι ευτυχισμένα ισορροπημένος …
Εξαιρετικός δάσκαλος, έμαθε στους μαθητές του μαθηματικά και φυσική και στους φίλους του να διαβάζουν το αλφάβητο του Κόσμου αλλιώς..
Καλοσυνάτος, χαρούμενος, ήταν εκπαιδευμένος να αποφεύγει τις αλήθειες που στενοχωρούσαν τους δικούς του. Χάραξε την περιπετειώδη πορεία του σε ένα χειροποίητο και αυτοσχέδιο σύμπαν γεμάτο από ήρωες της παιδικής και εφηβικής του ηλικίας από την περιοχή της Ακρόπολης στην Αθήνα αλλά και από το λατρεμένο και εξιδανικευμένο του Κόρθι, με ατέλειωτη μουσική υπόκρουση την Όπερα, τα δημοτικά τραγούδια, τα νησιώτικα, τα ηπειρώτικα, τα ρεμπέτικα ….
Πεθαίνοντας ο Αλέκος, πήρε μαζί του μια ζωντανή ιστορική βιβλιοθήκη και μας άφησε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας ..
Η κηδεία του θα γίνει στο νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 11,30 το πρωί..
Θα είμαστε εκεί για να τον χαιρετίσουμε και να του μηνύσουμε να μας θυμάται, γιατί εμείς, και να θέλουμε, δεν μπορούμε να τον ξεχάσουμε.
Καλό σου ταξίδι αγαπημένε φίλε..
Χ.Κ.

1 Comment

  • Αλέκο καλό ταξίδι.Θα μας λείψεις τα καλοκαίρια στο ”Κολωνάκι”οι Κορθιανοί ξέρουν που λέω ,να συζητάμε ώρες και να μας ξεροψήνει ο ήλιος ……Επίσης εκείνο το ”Αλέκο πατώνεις;;”’των νεανικών μας χρόνων. Θα βρεθείτε τώρα μ εκείνον που σου το φώναζε…….Καλό Παράδεισο…

Αφήστε ένα σχόλιο