Νέα

Επιστολή Έπαρχου προς τον Δήμαρχο για το κτίριο του Επισκοπίου

 

ΚΤΙΡΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Κύριε Δήμαρχε
Το δημοτικό κτίριο στην αγορά της Χώρας, το οποίο στέγαζε αρχικά το Επαρχείο και αργότερα το Επισκοπείο, έχει γίνει κυριολεκτικά δημόσιος κίνδυνος. Σοβάδες και άλλα δομικά υλικά πέφτουν από αυτό, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Δεν έχει προέχουσα σημασία το ποιός, πότε, πόσο, αν και γιατί φταίει για την κατάσταση του κτιρίου, πότε έπρεπε να είχε συντηρηθεί κλπ. Αυτό που προέχει να γίνει χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, είναι το να ληφθούν δραστικά μέτρα για να προστατευθούν ανθρώπινες ζωές.
Το σίγουρο είναι ότι ιδιοκτήτης του κτιρίου είναι ο Δήμος Άνδρου και ότι από το 2016 έχει παραλάβει το κτίριο, μετά την λήξη της τριακονταετούς παραχώρησής του στην τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων και νυν Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Σας θυμίζω ότι η Περιφέρεια έχει στη διάθεση του Δήμου Άνδρου, εδώ και αρκετά χρόνια, το ποσό των 100.000€ για την επισκευή του κτιρίου. Χρήματα που ο Δήμος δεν έχει απορροφήσει μέχρι σήμερα, αφήνοντας το κτίριο ασυντήρητο και θέτοντας τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες της αγοράς σε κίνδυνο. Ως νόμιμος ιδιοκτήτης όμως, έχετε υποχρέωση να προστατεύετε τους διερχόμενους από τους κινδύνους που ελλοχεύει η ιδιοκτησία σας για την σωματική ακεραιότητά τους.
Αν έχετε κάποια απαίτηση ή αντιδικία με την Περιφέρεια ας προχωρήσετε το θέμα ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Δεν θα αναλύσω εδώ το ιστορικό, αγοράς, παραχώρησης, χρήσης και υποχρεώσεων όλων των εμπλεκομένων, παραθέτοντας ολόκληρη σειρά από νομικά έγγραφα, αριθμούς πρωτοκόλλων κλπ. για να δημιουργήσω εντυπώσεις στον κόσμο.
Αναφέρω μόνο το Αριθ.Πρωτ. 2880/88002/5.7.2018 έγγραφο που σας έστειλα, με το οποίο σας ζητούσα την ΄΄ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΝΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ΄΄.
Τότε δεν κάνατε καμία ενέργεια.
Τώρα σας ζητώ εκ νέου να λάβετε άμεσα ως ιδιοκτήτης και ως Δημοτική αρχή, όποιο μέτρο είναι απαραίτητο για την προστασία των πολιτών, δεδομένης της αυξημένης κίνησης λόγω των Αποκριάτικων εορτασμών.
Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ

 

1 Comment

  • Είναι επιβεβλημένη η άμεση λήψη μέτρων για να μην έχουμε τραυματισμούς από την πτώση υλικών από το κτίριο, αλλά βεβαίως έχει τεράστια σημασία το ποιος φταίει για αυτό το ρεζιλίκι στην μέση της Αγοράς, όσο κι αν θες να μας πείσεις για το αντίθετο κε Λοτσάρη.
    Άσε που η επιστολή σου μου φέρνει στο μυαλό το : ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝΕ…..

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio