Νέα

Σύνδεση αποχετευτικού δικτύου Μεσσαριάς και Λειβαδίων με τη μονάδα του Βιολογικού Καθαρισμού της Χώρας.

Ένα έργο πνοής για τις περιοχές της Μεσαριάς και των Λειβαδίων, που περιλαμβάνει τη σύνδεση του αποχετευτικού δικτύου τους με τη μονάδα του Βιολογικού Καθαρισμού της Χώρας, παίρνει «σάρκα και οστά». Έτσι, η παρούσα δημοτική αρχή τηρεί στο ακέραιο τη δέσμευσή της που αφορά την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου υποδομής.

Ο διαδικασία του διαγωνισμού για την επέκταση του αποχετευτικού δικτύου Μεσαριάς-Λειβαδίων ολοκληρώθηκε. Ειδικότερα, στις 28 Δεκεμβρίου 2018 ξεκίνησε ο διεθνής διαγωνισμός για τη δημοπράτηση του έργου, που ολοκληρώθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2019. Πέντε ημέρες μετά, 20 Φεβρουαρίου, έγινε η αποσφράγιση, κατά την οποία ανακηρύχθηκε ο ανάδοχος. Ο τελευταίος ξεκινάει τις εργασίες το επόμενο διάστημα, με την υποχρέωση να παραδώσει εντός συγκεκριμένου χρόνου το έργο.

Το έργο της αποχέτευσης των δύο περιοχών και η σύνδεσή του με τον Βιολογικό Καθαρισμό της Χώρας είχε σχεδιαστεί από την παρούσα δημοτική αρχή, η οποία διεκδίκησε και έλαβε τη χρηματοδότηση. Ο Δήμος Άνδρου, αφού ολοκληρώθηκαν οι μελέτες, κατέθεσε πρόταση για χρηματοδότηση στις αρχές του 2017 και τον Ιούνιο του 2018 κατάφερε να την εξασφαλίσει από το ΕΠΠΕΡΑΑ/ ΕΣΠΑ.

Να σημειωθεί ότι το νέο έργο Μεσαριάς-Λειβαδίων θα εκσυγχρονίσει και θα συμπληρώσει το υφιστάμενο δίκτυο αποχέτευσης που υπάρχει στην περιοχή, δίνοντας λύση στα προβλήματα αποχέτευσης. Παράλληλα, η σύνδεση με τον Βιολογικό της Χώρας θα αναβαθμίσει σημαντικά το επίπεδο ζωής των κατοίκων των περιοχών.

Γραφείο επικοινωνίας Δήμου Άνδρου

Αφήστε ένα σχόλιο