Νέα

Οι”Φίλοι της Καϊρείου Βιβλιοθήκης Άνδρου” διοργανώνουν επίσκεψη και ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, την Κυριακή 7 Απριλίου 2018!

 

Το αξιόλογο νέο κτήριο του σύγχρονου Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών που εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο του 2016, ανακατασκευάστηκε μεταξύ των ετών 2005 και 2010  με ενοποίηση των προϋπαρχόντων κτηρίων δημιουργώντας συνολικά στεγασμένο εκθεσιακό χώρο 1.000 τετραγωνικών μέτρων. Στο κτήριο υπάρχει επίσης επισκέψιμος ανασκαφικός χώρος καθώς και μεσαιωνικός πύργος που ανήκει στην οχύρωση της φραγκοκρατούμενης  Θήβας  και κτίστηκε το 1278 από τον Νικόλαο Β΄ Σαιντ-Ομέρ 
Το νέο αρχαιολογικό μουσείο παρουσιάζει τις συλλογές του σε δεκαοκτώ ενότητες συνολικά. Οι έντεκα θεματικές ενότητες παρουσιάζουν τα αρχαιολογικά ευρήματα με χρονολογική σειρά από την Παλαιολιθική περίοδο έως και την ίδρυση του νέου Ελληνικού κράτους και παρουσιάζεται διαχρονικά ο πολιτισμός, η καθημερινή ζωή, η πολιτική και κοινωνική εξέλιξη στη Βοιωτία. Παράλληλα σε επτά εξειδικευμένες ενότητες παρουσιάζεται η ιστορία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών και των πρώτων αρχαιολογικών ερευνών στην περιοχή, οι μύθοι που σχετίζονται με τη Βοιωτία και η πνευματική ακτινοβολία της Βοιωτίας από την αρχαιότητα έως και τη σύγχρονη εποχή, με ιδιαίτερη αναφορά στις τραγωδίες του θηβαϊκού μυθολογικού κύκλου. Από τις συλλογές του ξεχωρίζουν:
•Η προϊστορική
• Η μυκηναϊκή  συλλογή
• Η συλλογή του νεκροταφείου Μυκαλησσού
• Η συλλογή αγγείων και χαλκίνων
• Η συλλογή των γλυπτών

Στην επιστροφή προς την Αθήνα θα επισκεφθούμε την Χαλκίδα για μεσημεριανό φαγητό.
Θα επικοινωνήσουμε πάλι μαζί σας με το πλήρες πρόγραμμα της εκδρομής.

Η ελάχιστη συμμετοχή είναι 45 ευρώ το άτομο και περιλαμβάνει την μεταφορά με πούλμαν, το εισιτήριο και την ξενάγηση στο Μουσείο καθώς και το γεύμα στην Χαλκίδα.

Οποιαδήποτε επιπλέον οικονομική προσφορά σας στον Σύλλογο είναι ιδιαιτέρως ευπρόσδεκτη!
Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή, τηλεφωνώντας στην κα Ερεικα Καίρη (6977-258961) το συντομότερο καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες!
Σας περιμένουμε, να περάσουμε μαζί μια όμορφη Κυριακή ενισχύοντας συγχρόνως την Καϊρειο Βιβλιοθήκη!

Φιλικά,
Κατερίνα Χελιώτη
Για το ΔΣ του Συλλόγου Φίλων της Καϊρείου Βιβλιοθήκης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio