Νέα

Χρήστος Βουραζέρης : ‘’ Το ποιος είναι ικανός ή όχι για το αξίωμα του Επάρχου θα το αποφασίσουν οι πολίτες της Άνδρου και μόνο αυτοί.’’

Μετά την δήλωση που έκαναν οι ” Οι Ανδριώτες υπογράφοντες τη Διακήρυξη Ενεργών Πολιτών για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου”  κατά της υποψηφιότητας του κ. Βουραζέρη με την Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου, η οποία είναι:

Πριν από αρκετό καιρό, με την πίστη ότι ο κ. Μανώλης Γλυνός μπορεί να υπηρετήσει την μεγάλη αλλαγή, που έχει ανάγκη η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τα νησιά μας, αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στη σύνταξη και υπογραφή μιας ευρείας δημόσιας παρέμβασης, που θα θέτει το πλαίσιο και τους στόχους μιας πλατιάς δημοκρατικής συμπαράταξης, ενάντια στο κατεστημένο του κ. Χατζημάρκου και η οποία θα οδηγούσε στη συγκρότηση μιας νέας ελπιδοφόρας και νικηφόρας περιφερειακής παράταξης.

Για το νησί της Άνδρου, αυτή η συνεργασία έμελλε να καταστεί δυσχερής, καθώς η ανακοίνωση των υποψηφίων της Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου μας έφερε προ δυσάρεστων εκπλήξεων, μιας και ο κ. Βουραζέρης δεν μπορεί να αποτελέσει κατά την άποψή μας, την κατάλληλη υποψηφιότητα για τη θέση του Επάρχου Άνδρου. Οι ανακοινώσεις στις οποίες έχει προβεί καθώς και το περιεχόμενό τους, αποδεικνύουν ότι οι ενστάσεις, που έχουμε εκφράσει εντός της περιφερειακής παράταξης κατά της συμμετοχής του, δεν έχουν περάσει “απαρατήρητες”. Και επειδή τις τελευταίες εβδομάδες έχει αναπτυχθεί μια μεγάλη παραφιλολογία περί στηρίξεων και παρατάξεων, αποφασίσαμε πως ήρθε η στιγμή να εκφράσουμε τις ενστάσεις μας και δημόσια.

Αν κάποιοι λοιπόν πιστεύουν ότι χωράνε όλοι σε μια αυτοδιοικητική παράταξη που ευαγγελίζεται το νέο, την αλλαγή και την δίκαιη συνανάπτυξη των νησιών μας, αυταπατόνται. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο και δεν υπηρετούμε όλοι τους ίδιους σκοπούς. Πιστεύουμε ότι οι στόχοι που θέτει η Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου δεν μπορούν να επιτευχθούν από αριβίστες, που μεταπηδούν από τον έναν πολιτικό χώρο στον άλλον και από την μία παράταξη στην άλλη, προκειμένου να κατέχουν ή να διεκδικούν θέσεις εξουσίας, ανεξάρτητα των όσων επικαλούνται. Η τοπική αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου βαθμού έχει ανάγκη από ανθρώπους, που θέλουν να υπηρετήσουν τον τόπο και τους δημότες του και δεν είναι απλά ένα πεδίο αυτοπροβολής. Η περιφερειακή παράταξη του κ. Γλυνού είναι ένα εγχείρημα πολυσυλλεκτικό, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι κακές επιλογές μπορούν να υποστηριχθούν από όλους. Εξάλλου, ο κ. Βουραζέρης έχει δοκιμαστεί επανειλημμένα στην αυτοδιοίκηση και όλες τις φορές απέτυχε. Όχι μόνο αδυνατεί να εργαστεί για την υλοποιηση της διακήρυξης και του προγράμματος της παράταξης, αλλά η παρουσία του σε αυτή αποτελεί εγγύηση για το αντίθετο.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στον κ. Μανώλη Γλυνό, που φέρει ένα πολύ “βαρύ” επίθετο για την Άνδρο, ότι όταν επισκεφθεί το νησί μας για να διεξάγει τον προεκλογικό του αγώνα, θα βρεθεί χέρι – χέρι με τον άνθρωπο που “κυνήγησε” τον πιο επιτυχημένο Δήμαρχο των τελευταίων 21 ετών (σε επίπεδο όχι απλώς Άνδρου, αλλά Κυκλάδων,ίσως και Νοτίου Αιγαίου…) μέχρι και την τελευταία στιγμή της ζωής του, διασύρροντάς τον και στέλνοντάς τον στα δικαστήρια… Ο σεβασμός μας στο πρόσωπο του εκλειπόντος Δημάρχου Κορθίου και αργότερα Άνδρου Γιάννη Γλυνού, καθώς και το πλαίσιο αρχών και αξιών εντός του οποίου έχουμε επιλέξει να κινούμαστε ως πρόσωπα και ως πολιτικά όντα (όπως εκτενώς περιγράφεται και στο κείμενο της διακήρυξης που υπογράφουμε) δεν μας αφήνουν περιθώρια για συνεργασίες με συγκεκριμένα πρόσωπα, καθώς όλοι κρινόμαστε όχι μόνο για τον τρόπο που δρούμε, αλλά και για τους ανθρώπους με τους οποίους συμπορευόμαστε.

Ευχόμαστε το Νότιο Αιγαίο να καταφέρει αυτή τη φορά να εκλέξει έναν Περιφερειάρχη, που θα σταθεί αντάξιος των αναγκών και των προσδοκιών των νησιωτών σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Οι Ανδριώτες υπογράφοντες τη

Διακήρυξη Ενεργών Πολιτών για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

 

 

Ο υποψήφιος  Έπαρχος Άνδρου κ. Χρήστος Βουραζέρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’Όταν ο κ. Μανώλης Γλυνός μου ζήτησε να είμαι υποψήφιος μαζί του, το έπραξε γιατί προφανώς εκτίμησε τις προτάσεις μου και τη διαδρομή μου στην αυτοδιοίκηση. Η εκτίμηση ήταν και είναι αμοιβαία.
Είναι σαφές ότι η δραστηριότητα και οι προτάσεις μου ενοχλούν κάποιους, όπως τους αυτοαποκαλούμενος ‘’Ενεργούς Πολίτες’’, που προβαίνουν σε υβριστικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπό μου.
Δεν θα τους κάνω τη χάρη ούτε να κατέβω στο επίπεδο της λάσπης ούτε να κάνω αντιπαράθεση μαζί τους.
Το ποιος είναι ικανός ή όχι για το αξίωμα του Επάρχου θα το αποφασίσουν οι πολίτες της Άνδρου και μόνο αυτοί. Σε καμία περίπτωση δεν θα το αποφασίσουν μια χούφτα τυμβωρύχοι.
Εγώ απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες της Άνδρου, ότι και αν ψήφιζαν, σε όποιο πολιτικό χώρο και αν ανήκουν. Γιατί στις εκλογές για την Περιφέρεια δεν ψηφίζουμε κόμμα ή Πρωθυπουργό, ψηφίζουμε για τον τόπο μας.
Κοιτάω το μέλλον και μιλάω μόνο για αυτό.
Αυτό θα συνεχίσω να κάνω, με προτάσεις για την Άνδρο και τους ανθρώπους της. Με θέληση και αποφασιστικότητα δίνουμε μαζί με τον υπ. Περιφερειάρχη Μανώλη Γλυνό τη μάχη για την αλλαγή στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.’’

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio