Νέα

Ο δρόμος του Πισωλιμιώνα έχει τη δική του ιστορία

 

Πολλά ακούγονται και γράφονται για τον δρόμο Φελλού -Πισωλιμνιώνα που επιτέλους τσιμεντοστρώνεται με γαλλική χορηγία.

 

 

 

Δημοσίευμα στο blog SAGINI3

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΦΕΛΛΟΥ – ΠΙΣΩΛΙΜΙΩΝΑ της ΥΔΡΟΥΣΑΣ ΑΝΔΡΟΥ !

Μέσα στον βαρύ φετινό χειμώνα , φήμες διέδιδαν , ότι κατασκευάζεται στην περιοχή μας ένας καινούργιος δρόμος από μπετόν.
Γινόταν δηλ. τσιμεντόστρωση αρκετών χιλιομέτρων και κυβικών , του υπάρχοντος χωματόδρομου, από τον οικισμό του Φελλού , προς την πανέμορφη παραλία του Πισωλιμιώνα της Δ. Άνδρου .
Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα ακριβό έργο , που θα είναι κοινής ωφέλειας .
Πράγματι έχει κατασκευαστεί ήδη , περίπου το 70% του έργου , με έτοιμο μπετόν γνωστής Ανδριώτικης εταιρείας εργολαβιών και έτοιμου σκυροδέματος .
Το έργο σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έχει χρηματοδοτηθεί από την ”γνωστή” Γαλλίδα, σοβαρή επενδύτρια της περιοχής μας , των πολλών εκατ.ευρω , σε πολυτελή ακίνητα , με σκοπό να βελτιώσει την πρόσβαση προς τις κατοικίες που η ίδια , έχει κατασκευάσει στην παραλία του Πισωλιμιώνα .
Ξαφνικά όμως , μάθαμε ότι …..το έργο σταμάτησε από την Αστυνομία , επειδή μετά από επώνυμες καταγγελίες , διαπιστώθηκε η έλλειψη πολεοδομικής μελέτης και άδειας κατασκευής του δρόμου .
Η καταγγελία έγινε , από μια υποψήφια παράταξη για τον Δήμο Άνδρου στις ερχόμενες εκλογές.
Δεν γνωρίζουμε αν όντως έγινε επώνυμη η ανώνυμη , γραπτή η προφορική , καταγγελία, στην Αστυνομία Άνδρου και από ποιον .
Αυτό έγινε μάλλον παρασκηνιακά, αφού καμία ανακοίνωση δεν βγήκε από αυτήν την παράταξη για το θέμα . Τους λόγους τους γνωρίζουν οι ίδιοι και αυτό δεν μας αφορά .
Φυσικά έχουν την ηθική υποχρέωση όπως και κάθε πολίτης, να ελέγξουν την εξουσία , όταν αυτή παρανομεί .
Δεν γνωρίζουμε επίσης , αν εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία όπως ορίζει ο νόμος , η έγιναν μηνύσεις αυτεπάγγελτες από την Αστυνομία .
Καλό θα ήταν να γίνει και μια δημόσια ενημέρωση για το θέμα από την Αστυν .Διευθ. Σύρου .

 


Εδώ λοιπόν , αρχίζουν τα λογικά ερωτήματα προς τον Δήμο Άνδρου , ο οποίος φέρει την νομική ευθύνη για όλες τις πολεοδομικές άδειες που εκδίδονται για έργα στο νησί μας . Όλοι γνωρίζουν ότι η πολεοδομία Άνδρου ανήκει στις αρμοδιότητες του Δήμου .
Α. Γιατί δεν υπήρξε μέχρι σήμερα , δημόσια ανακοίνωση-ενημέρωση για το έργο από τον Δήμο Άνδρου ?
Ενημερώστε μας κε Δήμαρχε , αν έγιναν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για έκδοση πολεοδομικής άδειας . Περιμένουμε να πληροφορηθούμε αν έγινε η όχι , αποδοχή δαπάνης δωρεάς από το Δημοτικό Συμβούλιο της Άνδρου , το ύψος του ποσού και τον τρόπο καταβολής αυτού .
Β. Εκδόθηκε η όχι , νόμιμη άδεια από την πολεοδομία Άνδρου , με αντίστοιχη περιβαλλοντική μελέτη για το έργο τσιμεντόστρωσης της χωμάτινης οδού Φελλού-Πισωλιμιώνα ?
Γ. Ποιος είναι ο επιβλέπων του έργου ?
Δ. Σε περίπτωση έλλειψης νόμιμης άδειας , ζητάμε από τον δήμαρχο να μας πληροφορήσει , πως είναι δυνατόν να εκτελείται δημόσιο έργο στην Άνδρο , χωρίς άδεια , από μια εργοληπτική εταιρεία ?
Ε. Τελευταίο και σπουδαιότερο .
Γιατί κε Δήμαρχε της Άνδρου δεν προστατέψατε ως οφείλατε , τον δωρητή επενδυτή . Τέτοιοι λανθασμένοι και επιπόλαιοι χειρισμοί , εκθέτουν και προβληματίζουν τον κάθε πιθανό δωρητή –ευεργέτη του νησιού μας .

Γιώργος Βαλ. Μαντζώρος

 

Δημοσίευμα της δημοτικής παράταξης  ” Ἡ Άνδρος της Ζωής μας”

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΦΕΛΛΟΥ-ΠΙΣΩΛΙΜΙΩΝΑ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΥΠΤΟΜΕΝΗ ΔΩΡΕΑ-ΧΟΡΗΓΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥ

 

Είναι γνωστό ότι με την υπ΄ αρ. 252/20.12.2018 Απόφαση του Δ.Σ. Άνδρου (βλ.https://diavgeia.gov.gr/doc/7%CE%A44%CE%A9%CE%A9%CE%A8%CE%99-%CE%9A%CE%94%CE%A4?inline=true) περί παροχής σύμφωνης γνώμης για τη τσιμεντόστρωση δρόμου στην περιοχή Πισωλιμιώνα, ο δήμαρχος προσπάθησε να περάσει ένα θέμα που έπασχε νομιμότητας, τόσο πολύ που το καταψήφισε ακόμη και ο ίδιος ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μπάλλας.

Ήταν φυσικό σε μια τέτοια προφανέστατη παράνομη διαδικασία ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Φρ. Αθανασίου, και ο Γ. Καπάκης, ως επικεφαλής της ελάσσονος Αντιπολίτευσης να αποστείλουν από  κοινού  στις 8.01.2019 έγγραφο προς την εποπτεύουσα Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου ζητώντας την ακύρωση της παραπάνω Απόφασης και την  επανεισαγωγή του θέματος στην Οικονομική Επιτροπή αφού πρόκειται για δωρεά ιδιώτη προς φορέα της Γενικής Κυβέρνησης που διέπεται από ειδικό θεσμικό πλαίσιο, το οποίο ωστόσο ο κ. Σουσούδης παρέκαμψε χονδροειδώς για λόγους που εκείνος μόνος γνωρίζει και δεν επεξήγησε ενώπιον του Δ.Σ.



Η Αποκεντρωμένη, συμμεριζόμενη την ορθότητα των επιχειρημάτων των δύο επικεφαλής και διαπιστώνοντας την κατάφωρη παραβίαση του θεσμικού πλαισίου περί δωρεών από την πλευρά της δημοτικής αρχής Σουσούδη, απέστειλε δύο έγγραφα στο Δήμο με τελευταίο εκείνο με ημερομηνία 5.03.2019 το οποίο πρωτοκολλήθηκε στο Δήμο μας στις 19.03.2019 και από ότι είδαμε κυκλοφορεί δημοσίως σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης του νησιού μας, ως προϊόν εξωθεσμικής διαρροής από το εσωτερικό του ίδιου του Δήμου προς τρίτα πρόσωπα.

Με αφορμή ανησυχίες και περίεργες αναφορές-υπονοούμενα συγκεκριμένου συμπολίτη μας περί δήθεν “παρασκηνιακών ενεργειών” μας και “μυστικής αναφοράς” μας για το εν λόγω θέμα, οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι δηλώνουν με χαρά ότι καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται και ότι αλλού πρέπει να αναζητηθούν τα παρασκήνια σε όσους τα ψάχνουν.

 

“Εμείς πράξαμε ευσυνείδητα το καθήκον μας ως δημοτικοί σύμβουλοι προασπιζόμενοι το δημόσιο συμφέρον, καθώς δεν επιτρέπουμε να μας περιγελά η διοίκηση Σουσούδη φέρνοντας στο Δ.Σ. θέματα μη σύννομα, ακόμα και αν πρόκειται για το θετικό και ευεργετικό γεγονός μιας δωρεάς (από άγνωστο μέχρι στιγμής προς το Δ.Σ. χορηγό) προς το νησί μας, μη διασφαλίζοντας ακόμα και αυτόν τον ίδιο τον δωρητή με τέτοιες αδιαφανείς διαδικασίες” .   

Πάντως μέχρι στιγμής παραμένει αναπάντητο το ερώτημα γιατί τόσο μεγάλη  σπουδή από τον κ. Δήμαρχο που έτρεξε να εμπλέξει προ οποιασδήποτε απόφασης  συγκεκριμένο τοπικό εργολάβο-επιχειρηματία, αναθέτοντάς του τη τσιμεντόστρωση του δρόμου χωρίς καμία πρότερη έγκριση συλλογικού Οργάνου του Δήμου μας. Αυτό ας το κρίνει ο καθένας μας.

 Όσο για το ποιος ειδοποίησε την Αστυνομία και διεκόπη η παράνομη τσιμεντόστρωση του δρόμου στον Πισωλιμιώνα, θα θέλαμε και εμείς να το πληροφορηθούμε και καλούμε τον κ. Δήμαρχο να μας ενημερώσει σχετικά στο επόμενο Δ.Σ., για να αποφευχθεί το κυνήγι μαγισσών.

Τέλος, καλό θα είναι για να μη γίνεται θόρυβος για το τίποτα καλό θα είναι ο κάθε συνδημότης που επιδεικνύει εύλογο ενδιαφέρον για τις κινήσεις των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων του δημοτικού μας συμβουλίου, να ανατρέχει στις αναρτήσεις του Προγράμματος Διαύγεια, όπου στις δημοσιευμένες Αποφάσεις του Δ.Σ αναγράφονται οι τεκμηριωμένες απόψεις  και αντιρρήσεις.

Φωτογραφίες: Vanglouk

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio