Νέα

Από το Κόρθι το “Νέο Ξεκίνημα για τον Δήμο Άνδρου” του Λευτέρη Μπάλλα

 

 

Τις θέσεις και τις προτάσεις της παράταξης «Νέο Ξεκίνημα για τον Δήμο Άνδρου»  παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος, Λευτέρης Μπάλλας, την Κυριακή το βράδυ 14 Απριλίου 2019, στο Πολιτιστικό Κέντρο Κορθίου.

Μαζί του και   δεκαέξι  από τους εικοσιδύο, μέχρι στιγμής,  συμβούλους που συμπορεύονται μαζί του και όπως τόνισε:

Δεν πρόκειται για συνδυασμό που σχηματίσθηκε ευκαιριακά για τις εκλογές αυτές, αλλά για κίνηση με συγκεκριμένες αρχές και την ελπίδα ότι θα παραμείνει στα πράγματα, πλαισιούμενη διαρκώς με νέους ανθρώπους που θα αναμιχθούν στα κοινά.


Δεν εκδίδουμε πολυτελή φυλλάδια, δεν έχουμε σπόνσορες, δεν παίρνουμε χρήματα από κανέναν, ώστε να μην έχουμε και υποχρέωση και δέσμευση έναντι οποιουδήποτε. Δεν έχουμε επικοινωνιολόγους, αφού επί χρόνια μιλάμε και συναναστρεφόμαστε απ’ ευθείας με τους συμπατριώτες μας, χωρίς ενδιαμέσους.

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος εκλογών θα υπάρχει άτομο από την παράταξή μας, που θα δέχεται, θα επεξεργάζεται και θα προβάλει μέσω των εκπροσώπων μας στο Δ.Σ., όποια θέματα απασχολούν τους δημότες, αφού τους συμβουλεύει χωρίς αμοιβή, για τον δέοντα τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων που θεωρούν ότι έχουν με το Δήμο.  Δηλαδή θα υπάρχει σε μας «Συνήγορος του Δημότη», που θα λειτουργεί συμβουλευτικά.

Πρέπει να βρεθεί και θα εισηγηθούμε στο Δ.Σ. σχετικώς, τρόπος εξυπηρέτησης των Ανδριωτών που ζουν στην Αθήνα, όσον αφορά τις συναλλαγές τους με τις Υπηρεσίες του Δήμου, χωρίς να υπάρχει ανάγκη να πηγαινοέρχονται στην Άνδρο για απλά πράγματα.

Αναφέρθηκε στη συνάντηση συγκεκριμένα και με παραπομπή στις ισχύουσες διατάξεις η δυνατότητα του Δήμου να συστήσει χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο, ειδική υπηρεσία από τους υπάρχοντες υπαλλήλους, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο των ανεπιτήρητων (όχι απλώς αδέσποτων) ζώων, τα οποία  λυμαίνονται τις περιουσίες των περισσοτέρων από εμάς, προξενώντας καταστροφές.

 

Προσδιορίστηκαν οι υπεύθυνοι για τη στασιμότητα που εμφανίζεται στο θέμα των λιμανιών. Χωρίς υπεκφυγές και αόριστες κουβέντες έγινε αναφορά στις παραλείψεις της Περιφέρειας και των εκπροσώπων της καθώς και στην ανεπάρκεια του Δήμου, όσον αφορά τη στελέχωση και την εποπτεία λειτουργίας του Λιμενικού Ταμείου. Είναι τουλάχιστον περίεργο να έχει ο Δήμος Άνδρου την πλειοψηφία στο Δ.Σ. του ως άνω Ταμείου και οι αποφάσεις που παίρνονται να αφήνουν την Άνδρο εκτός.

Λίγο πριν το τέλος της ομιλίας του παρουσίασε ονομαστικά  τους υποψήφιους συμβούλους του, χωρίς να τους υποχρεώσει να κάνουν “πασαρέλα” στη σκηνή

 

Αφήστε ένα σχόλιο