Νέα

O Φιλοπρόοδος Όμιλος “Το Γαύριο” ζητά από τους υποψήφιους της Αυτοδιοίκησης να δεσμευτούν για λύσεις σημαντικών προβλημάτων του νησιού

Ενεργό ρόλο στα κοινά του Γαυρίου αναλαμβάνει ο Φιλοπρόοδος Όμιλος “Το Γαύριο” με επιστολές/ερωτήσεις του προς τους υποψηφίους. Ερωτήσεις που δεν έτυχαν δημοσιοποίησης από τα site του νησιού -όπως πολύ σωστά επισημαίνει η πρόεδρός του κ. Μπέττυ Κωνσταντινίδου σε “δευτερολογία” της. Επειδή βέβαια τίποτα δεν άλλαξε στα θέματα του Γαυρίου από την 6η Μαΐου της πρώτης επιστολής του Φ.Ο.Γ. ας ελπίσουμε η παρούσα δημοσίευση και των δύο επιστολών να συνεισφέρει σε κάτι και να ευαισθητοποιηθούν οι ερωτώμενοι.

Ο Σύλλογος μας στις 6/5/2019 έστειλε μία ανοιχτή επιστολή προς όλους τους υποψήφιους της Αυτοδιοίκησης όλων των βαθμίδων καταθέτοντας τα σοβαρότερα από τα θέματα που απασχολούν την περιοχή μας και το νησί μας γενικότερα, προκειμένου να πάρουν θέση και να δεσμευτούν για τις λύσεις που προτείνουν για την αντιμετώπιση τους. Η επιστολή μας αυτή δεν προβλήθηκε μέχρι τώρα από τα sites στο πλαίσιο της δημόσιας συζήτησης για τις επερχόμενες εκλογές, παρότι έχουν προβληθεί οι θέσεις όλων των υποψηφίων για τα θέματα που αυτοί κάθε φορά επιλέγουν.

Για τα θέματα που έχουμε αναδείξει δεν θα πάρουμε απαντήσεις – δεσμεύσεις προεκλογικά; Πως οι πολίτες θα ασκήσουν το δημοκρατικό δικαίωμα της ψήφου τους, βασικό συστατικό του οποίου είναι η ενημέρωση; Η κίνηση μας αυτή δεν αποσκοπεί στο να προβάλλει κάποιον από τους υποψήφιους και δεν δεχόμαστε τις κακοήθειες ότι «η πρόεδρος συμμετέχει σε όψιμη συμμαχία με κάποιον υποψήφιο» . Ο Σύλλογος μας δεν δεσμεύτηκε ποτέ από καμία παράταξη, πάντοτε εξέφραζε και συνέθετε τις απόψεις όλων των μελών του Δ.Σ. που προέρχονται από διάφορες παρατάξεις με γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας.

Όμως δεν κατανοούμε όσους από τους υποψήφιους έχουν εκφράσει τις απόψεις ότι δεν γνώριζαν κάποια από τα θέματα μας (θα όφειλαν ως υποψήφιοι), η τον κ. Λοτσάρη που στην ομιλία του στο Γαύριο είπε ότι για τα Σιλό δεν του έχει ζητηθεί η άποψη του εγγράφως η ότι δεν έχει υπογράψει κανένα σχετικό έγγραφο. Η επιστολή μας για τα Σιλό απευθύνεται και στον κ. Λοτσάρη. Είναι γνωστές από καιρό και αναρτημένες σε sites οι παρεμβάσεις μας για τα θέματα που μας απασχολούν και από τότε περιμέναμε απαντήσεις. Σεβόμαστε τους εκλεγμένους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και θέλουμε την συνεργασίας τους, αυτό όμως δεν μας στερεί το δικαίωμα της κριτικής για ενέργειες η παραλείψεις τους. Περιμένουμε δε ακόμα μια απάντηση τόσο ο Σύλλογος αλλά είμαστε βέβαιοι και οι κάτοικοι της περιοχής μας.

Η Πρόεδρος Μπέττυ Κωνσταντινίδου

Η αρχική Επιστολή -Τα προβλήματα του Γαυρίου

Προς 1) Υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους Π.Ε. Άνδρου κ. Βουραζέρη Χρήστο, κ. Ισσαρη Κωνσταντίνο, κ. Λάσκαρη Δημήτρη, κα. Λοτσάρη Μαρία , κ. Ψήττο Άγγελο 2) Υποψήφιους Δημάρχους Άνδρου κ. Γιαννίση Δημήτρη, κ. Καπάκη Γιάννη, κ. Λοτσάρη Δημήτρη, κ. Μπάλλα Ελευθέριο, κ. Σουσούδη Θεοδόση

Ο Σύλλογος μας στην μακρόχρονη πορεία του, έχει δραστηριοποιηθεί στην ανάδειξη θεμάτων – προβλημάτων της περιοχής μας τα οποία έχουν πέσει στην αντίληψη μας, απασχολούν τους κατοίκους και ορισμένα από αυτά, τα έχει αναδείξει με διάφορους τρόπους (επιστολές, εκδηλώσεις κ.α.).
Ενόψει των επερχόμενων Αυτοδιοικητικών εκλογών και στο πλαίσιο της προεκλογικής ενημέρωσης των πολιτών, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε να απευθυνθεί στους υποψήφιους , με σκοπό να μας εκθέσουν τις προγραμματικές θέσεις τους στα σοβαρότερα από τα προβλήματα.
Πιστεύουμε ότι οι πολίτες και οι φορείς που τους εκπροσωπούν έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν συγκεκριμένα, με ποιό τρόπο και με ποιο κοινωνικό αποτύπωμα θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της περιοχής τους.
Ζητάμε από εσάς να μας ενημερώσετε, για τον προγραμματισμό δράσης, το χρονοδιάγραμμα, τις πηγές χρηματοδότησης και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, με τα οποία θα επιλύσετε τα παρακάτω προβλήματα για τα οποία ο Σύλλογος μας ήδη έχει ζητήσει απαντήσεις και στο παρελθόν, με επιστολές και παρεμβάσεις του (Περιφερειακό Συνέδριο Κυκλάδων).

Τα σοβαρότερα προβλήματα

· Σιλό στο κάμπο Γαυρίου ,η επερχόμενη καταστροφή της ευρύτερης περιοχής του Γαυρίου, με πολλές κατοικίες, ρέματα, τα σχολεία όλων των βαθμίδων, προστατευμένα μνημεία, ανάγκασε τους κατοίκους να προσφύγουν στο Συμβούλιο Επικρατείας και μέχρι τώρα δεν έχουμε πάρει απαντήσεις από τους αρμόδιους. Οι ευθύνες της μέχρι τώρα Αυτοδιοίκησης (Δήμος, Επαρχείο, Περιφέρεια) είναι μεγάλες γιατί πιστεύουμε ότι δεν έπρεπε να εγκρίνουν – συναινέσουν να γίνει αυτή η Μονάδα σ’ αυτή την περιοχή και βέβαια η «διορθωτική» επιστολή της Πολεοδομίας του Δήμου προς την Περιφέρεια σε προεκλογική περίοδο δεν θεραπεύει το πρόβλημα, γιατί οι κάτοικοι εξακολουθούν να το έχουν και να επιβαρύνονται με το δικαστικό κόστος. Η μόνος τρόπος για σταματήσει αυτή η καταστροφή, είναι τόσο ο Δήμος όσο και η Περιφέρεια να ζητήσουν την άμεση ανάκληση των αδειών που έχουν δώσει.

· ΧΥΤΥ Άνδρου, οι ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής μας για την πρόσβαση στη θέση «Πλούσκα», τους κινδύνους στα νερά των διερχομένων ρεμάτων, τους οδήγησαν να προσφύγουν στο Συμβούλιο Επικρατείας. Οι αυστηρές προϋποθέσεις που απαιτήθηκαν τελευταία από την ΑΕΠΟ, καθιστούν πολύ δύσκολη την υλοποίηση του ΧΥΤΥ και οι ανησυχίες των κατοίκων παραμένουν. · Λιμάνι Γαυρίου, από τις χειρότερες εικόνες λιμανιού της χώρας , με ανεπαρκή δρόμο πρόσβασης και αποχώρησης των οχημάτων, χωρίς δυνατότητα πρόσβασης περισσότερων σκαφών και επιπλέον έχει μετατραπεί σε χώρο άναρχου πάρκινγκ .Είναι άμεσης προτεραιότητας ο εκσυγχρονισμός και βελτίωση της εικόνας του. Η Γ’ φάση της υπάρχουσας μελέτης δεν προχώρησε ποτέ. · Δεσμευμένα κτήματα από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου στην περιοχή του Γαυρίου, που αν και ανήκουν σε ιδιώτες τουλάχιστον τα τελευταία 100 χρόνια, δυσκολεύονται να τα αξιοποιήσουν. Ένα χρόνιο αίτημα των ιδιοκτητών, που παρά τις υποσχέσεις εξακολουθεί να ταλαιπωρεί ιδιοκτήτες αλλά και αγοραστές.

· Ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων. Επίσπευση των εργασιών αναστήλωσης μνημείων που κινδυνεύουν όπως ο Ελληνιστικός Πύργος του Αγ. Πέτρου και το μεταβυζαντινό μοναστήρι του Παντοκράτορα. Ο σύλλογος μας έχει διοργανώσει τρείς σημαντικές εκδηλώσεις για τον πύργο του Αγ. Πέτρου ,με σπουδαίους επιστήμονες στο πάνελ και μία εκδήλωση για το μνημείο του Παντοκράτορα.

· Χώρος για πολιτιστικές δράσεις στο Γαύριο. Η ευρύτερη περιοχή του λιμανιού δηλ. της βορειοδυτικής Άνδρου, στερείται χώρου για πολιτιστικές δράσεις αν και υπάρχουν προτάσεις όπως το παλαιό Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου, που θα μπορούσε να ενταχθεί σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Η Πρόεδρος                                           Ο Γ. Γραμματέας

Μπέττυ Κωνσταντινίδου                          Νίκος Κωνσταντής

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio