Νέα

5ο Φεστιβάλ Άνδρου, Παρασκευή 2/8 : Ο Νίκος Κυπουργός και Η Ορχήστρα των Κυκλάδων. Μουσική και Τραγούδια Ελλήνων Συνθετών για τον Κινηματογράφο

Υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού και με τη φιλική συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου και της Παιδικής, Νεανικής και Μικτής Χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου ,στις 2 Αυγούστου 2019, θα ακουστούν μεταξύ άλλων συνθέσεις των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Διονύση Σαββόπουλου, Ελένης Καραΐνδρου, Παναγιώτη Καλαντζόπουλου και Νίκου Κυπουργού.

Η Ορχήστρα των Κυκλάδων δημιουργήθηκε στα τέλη του 2010 από το συνθέτη Νίκο Κυπουργό και μια ομάδα μουσικών που όλοι τους ζουν στη Σύρο. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 50 συναυλίες σε διάφορα μέρη της χώρας (Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Μέγαρο Μουσικής Αθήνας, Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη, Φεστιβάλ Σάνης Χαλκιδικής, Τεχνολογικό & Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδοςκ.α.) και έχει συνεργαστεί με πολύ σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Ελευθερία Αρβανικάκη, η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και πολλοί ακόμη). Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει και την Νεανική – Παιδικής της χορωδία που αυτή τη στιγμή αριθμεί περίπου 100 νέους και παιδιά.

H εκδήλωση θα τελεστεί με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος  “Δημητρίου και Λιλίκας Μωραΐτη Άνδρου’’. Μέρος των καθαρών εσόδων θα διατεθεί στο Μουσικό Σύλλογο Άνδρου ΜΟΥ.Σ.Α.

1 Comment

  • Φιλαρμονική ΜΟΥ.ΣΑ, η μεγάλη αγαπημένη των Ανδριωτών, σε μια ακόμα καλοκαιρινή εμφάνιση.
    Να είμαστε όλοι εκεί!!!!!!!!!!!!!!

Αφήστε ένα σχόλιο