Νέα

Τι θέλει και αυτός ο Ντικάπριος; Εμείς μια χαρά περνάμε!

Ένα βίντεο από την δράση καθαρισμού του βυθού στα νερά γύρω από την Άνδρο αναδημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο Οσκαρικός ηθοποιός και περιβαλλοντικός ακτιβιστής Λεονάρντο Ντι Κάπριο, που αυτές τις ημέρες κάνει διακοπές στην Πάρο.

«Πλαστικές σακούλες και καθίσματα τουαλέτας. Χιλιάδες κομμάτια αλιευτικών διχτυών. Όλα αυτά ήταν κολλημένα στον πυθμένα της θάλασσας γύρω από το νησί της Άνδρου στην Ελλάδα. Εθελοντές συγκέντρωσαν περίπου 300 κιλά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν μικροπλαστικά που αφήνουν ένα αόρατο αποτύπωμα στο περιβάλλον και σε εμάς. Αυτά μπορούν να καταναλωθούν από τα ψάρια, τα οποία στη συνέχεια ψαρεύουμε για να φάμε» έγραψε ο διάσημος ηθοποιός, ο οποίος ίδρυσε πριν από είκοσι χρόνια το Leonardo DiCaprio Foundation (LDF) με στόχο την προστασία του πλανήτη.

 

 

View this post on Instagram

#Regram #RG @ajplus: "It's toxic to us.⁣" ⁣ ⁠ Plastic bags and toilet seats. Hundreds of discarded fishing nets. All of this was stuck to the seabed of Greece’s Andros island.⁣⁠ ⁣⁠ Volunteers collected over 660 lbs of plastic waste. But some say the microplastics leave an invisible imprint on the environment and even ourselves. They can be consumed by fish that then become a part of our diet.⁣⁠ ⁣⁠ #environment #pollution #plasticbags #coralreefs #greece #seabed #fishingnets #microplastics #coral #plastic #ocean #sealife #sea #fish #trash #zerowaste #plasticfree #recycle #reef #underwater #oceanlife #marinelife #rubbish #reef #sea #miroplastic #underwaterphoto #saveouroceans #conservation

A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) on

4 Σχόλια

  • “Δεν μας χ…… ρε Ντι Κάπριο” .Ας ρωτήσει τις ΗΠΑ τι κάνουν για το περιβάλλον, όταν δεν έχει επικυρώσει τη συμφωνία του Κιότο για το περιβάλλον, όταν οι δράσεις της των επιχειρήσεών της-οικονομικών κολοσσών (Πετρελαιοπαραγωγικές, πολεμικές βιομηχανίες) , όταν οι πολεμικές επιχειρήσεις της ανά την υφήλιο (βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου κλπ) , οι εξορύξεις της , οι αποψιλώσεις και πυρκαγιές δασών μολύνουν και δεν δίνουν καμμία σημασία για το περιβάλλον και τις επιπτώσεις στον άνθρωπο.Ας κοιτάξει και την χαβούζα της Αδριατικής απ’ όπου είναι η καταγωγή του, τον μεγάλο ρυπαντή που είναι η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και οι πλαστικές σακκούλες της φθάνουν μέχρι την ‘ Ανδρο.

  • Δυστυχώς το πρόβλημα υπάρχει. Αφορά την περιοχή στην οποία έγινε η κατολίσθηση της χωματερής στην σταυροπέδα. Εκτός των λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης του Λεονάρντο, το θέμα της υποθαλάσσιας μόλυνσης του νησιού μας, αναφερθηκε εκτενώς και στις Αθηναϊκές εφημερίδες.

  • Το 2011 κατερρευσε η χωματερή που τροφοδοτούσαν οι Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες του νησιού, με ιδιαίτερο ζήλο, ενώ από κοντά παρακολουθούσαν με παροιμιώδη απάθεια οι διατελέσαντες Έπαρχοι. Συνέβη η κατολίσθηση, μπήκε στην μέση και το Λιμεναρχείο, έγινε ένα σούσουρο για λίγους μήνες και μετά;; ΤΙΠΟΤΑ
    Οι περισσότεροι από τους πρωταγωνιστές είναι εν ζωή και μάλλον θα έπρεπε να τους διοργανώσουμε μια συνάντηση στο Ανοιχτό Θέατρο, να περάσουν ένας ένας (είτε ως άτομα είτε ως συνδυασμοί) από την σκηνή, ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ για τις πράξεις, τις παραλείψεις, τις μισές αλήθειες και τις κρυμμένες αλήθειες κι επιτέλους να δώσει στην δημοσιότητα ο Δήμος, το Λιμεναρχείο και οποιοσδήποτε άλλο φορέας ενεπλάκη το 2011 στην αποτίμηση της κατάστασης λόγω της κατολίσθησης της χωματερής, τα έγγραφα που αφορούν το θέμα.

  • Πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα δεν γίνεται τίποτε. Ο κόσμος κοιτάζει την Άνδρο κ το ρεζιλίκι συνεχίζεται παρα τον στρουθοκαμηλισμο σας.

Αφήστε ένα σχόλιο